Onderwerp: It's fudgie rocky road.
Oftewel Rocky Road Fudge.
Ik vind het altijd leuk om met de kerstdagen ook wat lekkers te geven en het liefste maak ik dat lekkers ook nog eens zelf. Maar omdat het bijna kerst is en er nog genoeg te doen is moet het ook niet te moeilijk zijn. Na een tijdje zoeken op het internet heb ik een recept gevonden wat aan bovenstaande eisen voldoet.
Rocky Road Fudge:
Je hebt nodig:
Één blikje gecondenseerde melk
400 gram chocolade (ik gebruikte bij deze versie melk maar puur kan ook heel goed)
handje vol pinda’s
mini-marshmallows of grotere in vieren geknipt (laatste gebruikte ik in deze versie)
Extra:
Ovenschaal rechthoek of vierkant
bakpapier
steelpan
Zo maak je het:
Zet de steelpan op het vuur. Giet de gecondenseerde melk hierin en voeg de chocolade in brokjes bij de melk.
Laat dit op een laag vuurtje samensmelten tot een smeuïg geheel. Zodra de melk en de chocolade goed vermengt zijn met elkaar haal je de pan van het vuur en voeg je de marshmallows en de pinda’s toe.
Roer dit even door elkaar en stort het mengsel uit in de ovenschaal. De bodem van de ovenschaal bekleedt je van te voren even met een velletje bakpapier.
Zet dit minstens een halve dag in de koelkast om af te koelen. Haal daarna de plak uit de schaal en snijd de fudge in mooie stukjes.
Eet smakelijk!
En natuurlijk heb ik ze alvast even op proef gemaakt en ze zijn door mijn zeer deskundige testpanel goed bevonden en zelfs goddelijk genoemd.
Natuurlijk heb ik dit recept ook weer op mijn blog gedeeld.
Groetjes Marieke