Onderwerp: tijdsduur taart maken blijft ook de vulling buiten de ijskast...
Ik heb de lijst met vullingen bekeken die buiten de koelkast te houden zijn en welke in te vriezen zijn.
Nu zit ik met de vraag: als je een vulling kiest die liefst in de koelkast moet...zoals ik bv de aardbeienyoghurtbavarois deze week....dan ben je met de rest van de taart toch een hele poos (ik toch wel een paar uur) bezig om 'm af te smeren, te bekleden en af te werken.....kan dit dan geen kwaad?
Of zoals ik dus deze week deed: de aardbeienyoghurtbavarois had ik ingevroren (een teveel van een tijdje terug)....die heb ik ontdooit, en even opgeklopt...smaakte goed....en dus gebruikt in mijn tastaartje. Aan dit tasje heb ik dus de nodige tijd gewerkt...en al die tijd is ie buiten de koeling geweest....
Even ter verduidelijking....dinsdagochtend de bavarois uit vriezer gehaald en buiten de koeling laten ontdooien. Begin van de avond het kapsel gevuld en begonnen met de tas af te werken. Dinsdagavond toen ie klaar was, in de koeling gezet.
Morgen (donderdag) wordt het tasje opgegeten.....
Is dit niet te lang voor de aardbeienyoghurtbavarois??
Bianca's bakery