Marie-Popo schreef:Marinina schreef:Marie-Popo schreef:Botercrème met crisco maken ipv met boter, dan is wit ook echt wit... Je kan dan een smaakje erdoor doen met smaakstoffen.
Anders cream cheese frosting, da's mijn favoriet, en ook echt wit wit... De smaak op zich is lekker fris!
Zou je dat receptje willen delen ??
Ja, hoor, ik typ het vanavond wel even neer, want zit nu op het werk, dus heb de receptjes niet meteen bij de hand.
Receptje voor witte icing:
- 200g crisco
- 450g poedersuiker
- 10g eiwitpoeder/meringuepoeder
- 1 theelepel smaakstof bv vanille-essence
- 40ml water
crisco met gezeefd poedersuiker en eiwitpoeder mixen in de keukenmachine, smaakstoffen bijvoegen, water beetje bij beetje toevoegen tot je de juiste consistentie hebt (minder water geeft een stevigere icing - je kan dit in 3 diktes doen, maatstaf is je spatel, als die half schuin zakt, heb je een goeie consistentie om af te smeren of toefjes te spuiten)
Recept voor cream cheese frosting:
-250g roomkaas (philadelphia) koud
-100g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
-450g gezeefde poedersuiker
-theelepel vanille essence
Alles in de keukenmachine en mixen tot je een romige massa hebt. Je kan het eventueel wat verdunnen met melk.
Een lekkere variant is om er witte chocolade onder te mengen! Yummie!
Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot:
www.cakechiqueboutique.blogspot.com