1

Onderwerp: Witte toef

Ik heb een vraag aan jullie.
Ik ben van plan om cc's te maken voor de kerst. Ik wil dan cc's bakken in een zilveren papiertje, vervolgens een witte toef erop en een zilveren uitgestoken sneeuwvlok erin.
Maar wat is nou een lekkere witte toef?
Het liefst maak ik het met botercreme. Wat zou ik er door kunnen doen terwijl de kleur wel wit blijft?

En kun je de toef er de avond van tevoren er al opmaken? En bewaar je het dan in de koelkast?

Alvast bedankt!

2

Re: Witte toef

Toeven hebben weinig met bakken&vullen te maken  ;) Wel met decoreren, en aangezien je ook vragen hebt over bewaren: [MOVE} -> taartdecoratie algemeen.

Via de zoekfunctie kom je volgens mij wel wat tips en goede adviezen tegen.

3 Laatst bewerkt door JPS (19-12-2011 10:27)

Re: Witte toef

Witte chocolade toef.
Boter met witte chocolade en poedersuiker mengen.
Of recept voor witte chocolade genache opzoeken.

Of wat dacht je van aangevette slagroom of slagroom met beetje boter erdoor?

Gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

4

Re: Witte toef

Witte botercreme hou je met idd witte chocolade ganache botercreme,(recepten alhier links boven in de balk,klik dan op vullen,dan vind je alles op alfabet.)
En ingedikte slagroom, of gewone slagroom met klopfix.(Dit kan als je er geen fondant dekseltje op maakt)
Of botercreme met smaakje dan blijft het wel wit.
Succes.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

5

Re: Witte toef

Kan je eigenlijk ook witte kleurstof door de botercreme doen of haalt dat niets uit ??

6

Re: Witte toef

Botercrème met crisco maken ipv met boter, dan is wit ook echt wit... Je kan dan een smaakje erdoor doen met smaakstoffen.

Anders cream cheese frosting, da's mijn favoriet, en ook echt wit wit... De smaak op zich is lekker fris!

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

7

Re: Witte toef

Marie-Popo schreef:

Botercrème met crisco maken ipv met boter, dan is wit ook echt wit... Je kan dan een smaakje erdoor doen met smaakstoffen.

Anders cream cheese frosting, da's mijn favoriet, en ook echt wit wit... De smaak op zich is lekker fris!

Zou je dat receptje willen delen ??

8

Re: Witte toef

Marinina schreef:
Marie-Popo schreef:

Botercrème met crisco maken ipv met boter, dan is wit ook echt wit... Je kan dan een smaakje erdoor doen met smaakstoffen.

Anders cream cheese frosting, da's mijn favoriet, en ook echt wit wit... De smaak op zich is lekker fris!

Zou je dat receptje willen delen ??

Ja, hoor, ik typ het vanavond wel even neer, want zit nu op het werk, dus heb de receptjes niet meteen bij de hand.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

9

Re: Witte toef

Marie-Popo schreef:
Marinina schreef:
Marie-Popo schreef:

Botercrème met crisco maken ipv met boter, dan is wit ook echt wit... Je kan dan een smaakje erdoor doen met smaakstoffen.

Anders cream cheese frosting, da's mijn favoriet, en ook echt wit wit... De smaak op zich is lekker fris!

Zou je dat receptje willen delen ??

Ja, hoor, ik typ het vanavond wel even neer, want zit nu op het werk, dus heb de receptjes niet meteen bij de hand.

Dank je wel !!

10 Laatst bewerkt door Marie-Popo (19-12-2011 21:20)

Re: Witte toef

Marie-Popo schreef:
Marinina schreef:
Marie-Popo schreef:

Botercrème met crisco maken ipv met boter, dan is wit ook echt wit... Je kan dan een smaakje erdoor doen met smaakstoffen.

Anders cream cheese frosting, da's mijn favoriet, en ook echt wit wit... De smaak op zich is lekker fris!

Zou je dat receptje willen delen ??

Ja, hoor, ik typ het vanavond wel even neer, want zit nu op het werk, dus heb de receptjes niet meteen bij de hand.

Receptje voor witte icing:
- 200g crisco
- 450g poedersuiker
- 10g eiwitpoeder/meringuepoeder
- 1 theelepel smaakstof bv vanille-essence
- 40ml water

crisco met gezeefd poedersuiker en eiwitpoeder mixen in de keukenmachine, smaakstoffen bijvoegen, water beetje bij beetje toevoegen tot je de juiste consistentie hebt (minder water geeft een stevigere icing - je kan dit in 3 diktes doen, maatstaf is je spatel, als die half schuin zakt, heb je een goeie consistentie om af te smeren of toefjes te spuiten)

Recept voor cream cheese frosting:
-250g roomkaas (philadelphia) koud
-100g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
-450g gezeefde poedersuiker
-theelepel vanille essence

Alles in de keukenmachine en mixen tot je een romige massa hebt. Je kan het eventueel wat verdunnen met melk.
Een lekkere variant is om er witte chocolade onder te mengen! Yummie!

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

11

Re: Witte toef

Hoeveel witte chocolade gebruik je dan om erdoor te mengen?

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

12

Re: Witte toef

connie11 schreef:

Hoeveel witte chocolade gebruik je dan om erdoor te mengen?

voor 250g roomkaas gebruik ik ong 200g witte chocolade - kwestie van smaak, ik doe dan wel ook maar 200g poedersuiker anders is die veel te zoet!

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

13

Re: Witte toef

Ooohhh. die cream chees frosting lijkt me lekker  :9
Die moet ik maar eens gaan proberen! Dank je wel voor het delen van het recept!