1

Onderwerp: Man in de keuken! Die taarten bakt

Man in de keuken! En een die taarten bakt.
Hou allemaal.
Nou afgelopen avond ben ik begonnen aan mijn eerste taart.
En ik merk het nu al. Ik ben een man.
Hahaha.
Heel netjes het recept voor biscuit deeg van deze site gebruikt.
En kloppen die eieren ik helemaal blij gaat het hartstikke goed.
En wat doe ik. Ik gooi de bloem bij de mixer in.
Weg luchtig beslag.
Tja mannen denken vaker te weten hoe het moet.
Maar idd er stond spatelen.
Dus weer opnieuw begonnen.
En de tweede keer ging het gelukkig wel goed.

Ik las op de site dat je de taart het beste een dagje kon laten staan omdat hij dan beter te snijden valt dus daarom  afgelopen avond gedaan.
Na het beslag ook de MMF gemaakt.
Het recept is erg goed te volgen.
Alleen hier weer geheel volgens mannen logica niet gekeken naar de kleuren.
Dus had ik zacht roze ipv wit. Maar ach ik leer ervan.
En ik denk dat ik de mijne op de juiste stevigheid heb.
Maar ook die een nachtje laten staan.
Dus straks eens zien.

De taart ruikt heerlijk. Maar hij is omdat hij rees in de oven wel scheef geworden.
Hebben jullie nog tips hiervoor?

Maar ik sta met het bakken iig met een glimlach van oor tot oor.En er was nog iemand die erg blij was met mijn idee om te bakken.
Mijn vriend. Die stond met het foto toestel klaar maar volgens mij ging het er om dat hij de beslagkom mocht uitlikken hahaha
Nou als ik mijn taart heb bekleed heb dat zal ik een foto op de site zetten.

Grtz Gerrit

Succes is een taart waarvan iedereen mee wil eten

2 Laatst bewerkt door rorico (16-12-2011 00:11)

Re: Man in de keuken! Die taarten bakt

welkom,

haha, mannen doen sneller dan even lezen :P maar het gaat goed nu dus!

nadat hij in oven was, meteen op de kop op een rooster storten. de dikste bobbel gaat dan weer redelijk plat worden.
morgen kan je de taart even op zijn rechte/vlakke kant zetten zodat je de scheve bult er voorzichtig af kan snijden.
dit kan met een taartzaag,dat werkt het makkelijkste en netste, maar als je die nog niet hebt kan het ook met een groot broodmes (zachtjes maar snel heen en weer) of je doet er een dun touwtje/garen rondom en trekt deze voorzichtig kruislings rondom de taart (soort lus dus) zodat het garen zich door het biscuit heen snijdt. wel voorzichtig!
zo kan je ook de lagen snijden om te vullen.

succes, ben heel benieuwd!

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten

3

Re: Man in de keuken! Die taarten bakt

De taart ruikt heerlijk. Maar hij is omdat hij rees in de oven wel scheef geworden.
Hebben jullie nog tips hiervoor?

Ik strijk het beslag altijd met een kuil uit.
Snap je wat ik bedoel? Dus dat hij aan de buitenkant wat hoger is dan in het midden.

Mijn vrouw staat ook altijd te wachten totdat ze vanalles af kan likken!  :lol:

Veel plezier met het bakken!
Gr. Guusje

Dit was mijn spreekbeurt. Zijn er vragen?

4

Re: Man in de keuken! Die taarten bakt

leuk, mannen op het forum.
Bij mij rijst het kapsel soms ook wat scheef. Je kunt, als de taart net uit de oven komt, er een plank op leggen, maar je kunt er ook een stukje afsnijden en (voor)proeven.

5

Re: Man in de keuken! Die taarten bakt

Succes met bekleden, de tips om de taart recht te krijgen zijn al gegeven.

Taart maken is mijn hobby. Taart eten ook!

6

Re: Man in de keuken! Die taarten bakt

Deze rubriek is voor het showen van je taarten...........[MOVE] -> bakken&vullen

7

Re: Man in de keuken! Die taarten bakt

Ik ben benieuwd naar het resultaat....

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery