Onderwerp: Fles Taart "help"!!!
Ik ga mijn eerste funcake maken en as zondag moet hij klaar zijn.
Nu ben ik erg handig en creatief maar het is wel de eeste keer!. Dus misschien kunnen jullie wat helpen?.
De taart is voor 10 personen en het moet een fles taart worden.
Deze jarige meneer drinkt graag Dujardin vieux dus ik bedacht de fles na te maken.
Ik wil de fles liggend maken dus met iets platte bodem. Ik dacht aan het bakken van 2 rechthoekkige cakes (normale cakebakvorm) deze aan de bobenkant rond af te snijden en vervolgens te bedekken met lichtbruine rolfondant. Daarna het etiket met wit fondant (dun) en dan komt het moeilijkste gedeelte... logo (ook letters) met bloemmotief (zie afbeelding)
Wat de letters betreft... met decoreerstift werken of uitstekers?
Gewoon koopmans cakemix of biscuitmix?
De vulling word bokkepootjesvulling en bosbessenjam.
Moet ik de taart (cake) de dag ervoor maken of eerder (hoe lang blijft het goed?.
Alvast bedankt!!