1

Onderwerp: Fles Taart "help"!!!

Ik ga mijn eerste funcake maken en as zondag moet hij klaar zijn.
Nu ben ik erg handig en creatief maar het is wel de eeste keer!. Dus misschien kunnen jullie wat helpen?.

De taart is voor 10 personen en het moet een fles taart worden.
Deze jarige meneer drinkt graag Dujardin vieux dus ik bedacht de fles na te maken.
Ik wil de fles liggend maken dus met iets platte bodem. Ik dacht aan het bakken van 2 rechthoekkige cakes (normale cakebakvorm) deze aan de bobenkant rond af te snijden en vervolgens te bedekken met lichtbruine rolfondant. Daarna het etiket met wit fondant (dun) en dan komt het moeilijkste gedeelte... logo (ook letters) met bloemmotief (zie afbeelding)
http://oi41.tinypic.com/mt2ss5.jpg
Wat de letters betreft... met decoreerstift werken of uitstekers?
Gewoon koopmans cakemix of biscuitmix?

De vulling word bokkepootjesvulling en bosbessenjam.
Moet ik de taart (cake) de dag ervoor maken of eerder (hoe lang blijft het goed?.

Alvast bedankt!!

2 Laatst bewerkt door Marinina (13-12-2011 07:01)

Re: Fles Taart "help"!!!

Je kan de cake of biscuit prima vrijdag of zaterdag maken hoor, als etiket zou ik zelf kiezen voor een eetbare print.

Als je de bokkepootjes vulling met slagroom maakt, moet je er wel rekening mee houden dat de taart de koeling in moet en dat een print of eetbare stift/verf daar niet echt tegen kan.

Succes !!

3

Re: Fles Taart "help"!!!

Ik zou hem van cake maken. En ik weet niet of de bokkenpootjes vulling dan niet teveel gaat worden. Cake werkt gewoon veel makkelijker om in vorm te snijden O-) . Het kan absoluut ook met biscuit hoor, maar dat zal veel meer kruimelen.

En ik zou ook voor een printje gaan als je alle details op het etiket wil hebben. Als je hem veel simpeler wil maken zu ik kijken of het met uitstekers kan (ik vind geschreven letter toch altijd een handschrift houden en ooit gedrukte letters worden :/ ).

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: Fles Taart "help"!!!

Ik heb de biscuit al in huis dua ga het toch maar proberen...
Een print is makkelijker maar niet echt origineel vind ik zelf. Ik schilder ook en heb een vrij strakke hand...wel is het op een taart natuurlijk heel anders.
Probeer zo veel mogelijk met fondant en marsepein te doen maar zal ook wat moeten invullen met stift denk ik..loopt het uit in de koelkast dan?

Bedankt!!