1 Laatst bewerkt door Jultie (12-12-2011 15:35)

Onderwerp: Cricut cake: tips 'n tricks

Omdat veel dames inmiddels een cricut hebben aangeschaft is een verzameltopic met tips en trics misschien wel handig.
Zelf heb ik gisteren voor het eerst geprutst en liep al gelijk tegen wat dingetjes aan, waar jullie misschien wel antwoord op weten.

ik denk dat het handig is om (als je een antwoord op een specifieke vraag weet) even de vraag te quoten, dat voorkomt dat mensen pagina's terug moeten zoeken en puzzelen wat bij elkaar hoort.  :)

~ Never waste a good crisis... ~

2

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Gelijk mijn eerste vragen:

* hoe hebben jullie de instelling van snelheid / druk (High, low etc)

* hoe kun je het snijden op een andere plek van de mat laten beginnen. Nu start ie steeds rechts boven.

~ Never waste a good crisis... ~

3 Laatst bewerkt door joyvin (12-12-2011 15:48)

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Jultie schreef:

Gelijk mijn eerste vragen:

* hoe hebben jullie de instelling van snelheid / druk (High, low etc)

* hoe kun je het snijden op een andere plek van de mat laten beginnen. Nu start ie steeds rechts boven.

Ik heb de druk om low staan, omdat anders de mat beschadigde. Snelheid heb ik op medium gezet.
Rondom de cut-toets zie je pijltjes. Met die pijltjes navigeer je het mesje naar een andere plaats! Succes! Ik lees ook weer mee! Ik heb ook gister voor het eerst zitten prutsen. Bommeltje had ook een mooi topic gemaakt met gebruiksaanwijzing. Even de zoekfunctie gebruiken. Ik weet niet hoe ik dat moet linken.

heerlijke taartgroetjes van Brenda

4

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=133954

5

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

ik ben ook nog aardig aan het klooie met de hoe snel hij moet snijden en hoe hard  hij erin moet snijden maar ik ga nou even gumpaste bestellen via de webshop kijken of dat beter werkt.. :P

6

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Net ook nog weer even geprutst met wat chocofondant.
Eerst dun uitgerold en toen op de snijmat nog verder dun gerold. De letters worden helaas nog niet mooi.

Volgende keer maar een beetje tylose door de fondant proberen.
Ik heb wel gumpaste, maar of dat nou echt lekker wordt op een taart?  :think:

~ Never waste a good crisis... ~

7

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

is gumpaste niet lekker dan ? en de tylose op de webshop is die goed? ik heb zelf een heel klein bakje op een beurs gekregen maar dat was poeder is dit ook poeder? zo op de foto lijkt het vloeibaar

8

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Jultie schreef:

Gelijk mijn eerste vragen:

* hoe hebben jullie de instelling van snelheid / druk (High, low etc)

* hoe kun je het snijden op een andere plek van de mat laten beginnen. Nu start ie steeds rechts boven.

De cricutmevrouw in birmingham zei: altijd speed op high en pressure op low en het instructieboekje vergeten

9

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Desiree22 schreef:

is gumpaste niet lekker dan ? en de tylose op de webshop is die goed? ik heb zelf een heel klein bakje op een beurs gekregen maar dat was poeder is dit ook poeder? zo op de foto lijkt het vloeibaar

Hoi desiree,
De satin ice fondant schijnt een beetje zacht te blijven.
Ik heb als tip gekregen om die van wilton te kopen.
Ben nu beig met fondant en tylose 500 gr fondant eh 2 tl tylose.
Dit een dag uitgerold en wel op de mat in de vriezer.
En dan schijnt het perfect te gaan.
Heb nu 2 matjes in de vriezer en gaat het morgenmiddag maar eens uitproberen.
Word vervolgd. :)

10

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

smollebulle schreef:
Jultie schreef:

Gelijk mijn eerste vragen:

* hoe hebben jullie de instelling van snelheid / druk (High, low etc)

* hoe kun je het snijden op een andere plek van de mat laten beginnen. Nu start ie steeds rechts boven.

De cricutmevrouw in birmingham zei: altijd speed op high en pressure op low en het instructieboekje vergeten

Goeie tip ga ik proberen  :)

11

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Jaydenmike schreef:
Desiree22 schreef:

is gumpaste niet lekker dan ? en de tylose op de webshop is die goed? ik heb zelf een heel klein bakje op een beurs gekregen maar dat was poeder is dit ook poeder? zo op de foto lijkt het vloeibaar

Hoi desiree,
De satin ice fondant schijnt een beetje zacht te blijven.
Ik heb als tip gekregen om die van wilton te kopen.
Ben nu beig met fondant en tylose 500 gr fondant eh 2 tl tylose.
Dit een dag uitgerold en wel op de mat in de vriezer.
En dan schijnt het perfect te gaan.
Heb nu 2 matjes in de vriezer en gaat het morgenmiddag maar eens uitproberen.
Word vervolgd. :)

En deze is kant en klaar

12

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

oke ja ik zag ze wel in de webshop ik heb nu tog die van satin ice besteld de gumpaste en de fondant ervan ook ook omdat mijn fondant is bijna op nou ja op ik zou er nog 1 a 2 taarten uit kunnen halen de rest is allemaal al gekleurd dus moest wel nieuwe hebben heb ook tylose besteld ik ga het gewoon uitproberen ook of die fondant dan harder word of even in de vriezer dan ik zou het ook nog met deze fondant kunne proberen maar heb nu niet echt veel tylose in huis..miss net een tltje en ik zag zoiezo dat die kant en klare al uitverkocht was en pas einde van de week weer binnen komt..
maar ga het gewoon met deze fondant proberen en met wat ik nog heb.
word ook vervolgd :)  en ik lees de andere vervolgingen wel  :lol: miss dat er nog tips komen

13

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Desiree22 schreef:

oke ja ik zag ze wel in de webshop ik heb nu tog die van satin ice besteld de gumpaste en de fondant ervan ook ook omdat mijn fondant is bijna op nou ja op ik zou er nog 1 a 2 taarten uit kunnen halen de rest is allemaal al gekleurd dus moest wel nieuwe hebben heb ook tylose besteld ik ga het gewoon uitproberen ook of die fondant dan harder word of even in de vriezer dan ik zou het ook nog met deze fondant kunne proberen maar heb nu niet echt veel tylose in huis..miss net een tltje en ik zag zoiezo dat die kant en klare al uitverkocht was en pas einde van de week weer binnen komt..
maar ga het gewoon met deze fondant proberen en met wat ik nog heb.
word ook vervolgd :)  en ik lees de andere vervolgingen wel  :lol: miss dat er nog tips komen

Nou meid,
Laat me dan even weten hoe het met de satin ice  gumpaste is gegaan ;)

14

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

zal ik doen ik zal het miss morgen en anders woensdag wel binnen krijgen me pakketje en dan ga ik meteen aan de slag :P en als het gelukt is zal ik ook even er foto's van maken ;) en er verslag van doen

15

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Desiree22 schreef:

zal ik doen ik zal het miss morgen en anders woensdag wel binnen krijgen me pakketje en dan ga ik meteen aan de slag :P en als het gelukt is zal ik ook even er foto's van maken ;) en er verslag van doen

Toppie,
Ik ben vanavond even aan de slag gegaan met bakels fondant en tylose half uur in vriezer maar moet echt langer was nog niet mooi de grote afbeeldingen gaan nog wel maar de kleintjes dat ord niks.
Eergisteren zonder tylose geprobeerd maar dt was 1 plak zooitje.
Moet toch echt ff geduld hebben.
Zal toch een keertje goed moeten komen
Gr en slaapse voor straks

16

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

smollebulle schreef:

De cricutmevrouw in birmingham zei: altijd speed op high en pressure op low en het instructieboekje vergeten

je zou toch juist denken dat je de speed op low zet en de pressure op high.

heb zelf een notitie gemaakt (gevonden ergens op het internet) dat wannneer je met gumpaste werkt de speed high moet en de pressure high wanneer je kleinere afbeeldingen cut moet je dit een standje lager zetten.

Zelf ondervonden dat wanneer speed high staat met fondant hij dr doorheen vliegt en daardoor niet mooi cut dus zet ik um een standje lager

Vind chocolade fondant heel plezierig werken met de cricut en leg het eerst niet in de vriezer. Wat ik wel doe is als ik um op cut zet dat ik bovenkant van fondant beetje insmeer met crisco.

17

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

smarianne schreef:
smollebulle schreef:

De cricutmevrouw in birmingham zei: altijd speed op high en pressure op low en het instructieboekje vergeten

je zou toch juist denken dat je de speed op low zet en de pressure op high.

heb zelf een notitie gemaakt (gevonden ergens op het internet) dat wannneer je met gumpaste werkt de speed high moet en de pressure high wanneer je kleinere afbeeldingen cut moet je dit een standje lager zetten.

Zelf ondervonden dat wanneer speed high staat met fondant hij dr doorheen vliegt en daardoor niet mooi cut dus zet ik um een standje lager

Vind chocolade fondant heel plezierig werken met de cricut en leg het eerst niet in de vriezer. Wat ik wel doe is als ik um op cut zet dat ik bovenkant van fondant beetje insmeer met crisco.

Hoi,
Je zou denken als je de druk op high zet hij dwars door je mat gaat is bij mij wel zo.
En waarvoor doe je crisco op de bovenkant?
Heb dat idd vaker voorbij zien komen.
Is dat zodat het mesje strakker snijdt.
Erg lastig hoor met die standen zo.
Maar gelukkig hebben we elkaar voor tips en vragen ;)

18

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Ik zal hier de how-to dan ook maar even neerzetten.. want volgens mij worden daarin al een hoop van jullie vragen beantwoord.. (en ik ga het niet nog een keertje typen  :lol:


Bommeltje schreef:

Vanmiddag weer een demonstratie gegeven in de winkel, en het blijkt dat veel mensen de cricut in de kast hebben staan.. maar hij komt er na een aantal keren gefrustreerd oefenen niet meer uit.. Zonde!!

Hierbij deel ik met jullie de Job Aid die ik vanavond heb geschreven.

Vanmiddag met 3 nieuwe fondants getest, althans fondant wat ik nog niet eerder hiervoor gebruikt had. Bij deze methode heb ik GEEN vriezer gebruikt (Dus naast een job aid ook meteen een recentie :-)  )

1)Wilton ready-to-use White rolled fondant, een heerlijk fondant wat bijna al de consistentie van Gumpaste heeft, ik heb hier aan niets toegevoegd en zo gebruikt voor de Cricut

2) Satin Ice met tylose, prima te gebruiken in de cricut, ik verwacht zelf dat hij 1:1 gemengt met de gumpaste nog beter werkt, maar omdat we die op dit moment even niet meer hebben (uitverkocht) heb ik het met tylose getest.

3)Funcakes met tylose, werkt erg prettig, makkelijk dun uit te rollen.

Conclusie: Op nr1 staat bij mij echt het Wilton fondant, het geeft het mooiste snij resultaat, direct na het uitrollen kon het fondant al gesneden worden. Fraaie rechte randjes en kon meteen na het verwijderen van de snijmat vastgepakt worden zonder dat het fondant uitrekte Satin Ice komt op nr2, dit omdat de snijrandjes erg mooi bleven en ook erg snel gesneden kon worden. Na het snijden wel even laten liggen zodat de vorm mooi blijft
De funcakes komt op nr3maar is zeker goed te gebruiken! Wel liet ik de funcakes even drogen na het uitrollen op de mat, voor ik de afbeelding ging snijden. Ook Funcakes even laten aandrogen voor je de afbeelding gaat verplaatsen..

En nu de uitleg:

                        Job Aid  – De Cricut Cake

                  http://www.deleukstetaartenshop.nl/images/cricut_cake_rood_mini_2.jpg

*Zet de Cricut klaar op de werkplek

*Plaats de Europese stekker in stopcontact

*Sluit de adapter aan op de Cricut door de kleine stekker aan de achterzijde in de Cricut te plaatsen

*Plaats de cardridge met siliconen beschermhoesje in de Cricut

*Haal de beschermkap van het mesje en plaats het mesje in de houder in de Cricut, let hierbij op dat je de schroef goed vast zet.

*Leg het boekje met de patronen klaar

*Rol het fondant dun uit op een non-stickboard tot een dikte van ongeveer 2 a 3 mm.

*Smeer de snijmat in met Crisco, niet te veel maar alle plekken waar het fondant op de mat komt moet ingesmeerd zijn.

*Leg het fondant op de met Crisco ingesmeerde mat en rol deze stevig aan, dat maakt het fondant nog net iets dunner en zorgt voor een goed hechting aan de snijmat.  Ga nog even met de smoother over het fondant om het glad te maken.

*Voel aan het fondant of het al glad en licht droog aanvoelt, zo niet nog even laten liggen (zorg desnoods voor 2 matten).

*Stel de Cricut in door aan de wielen te draaien :
-Speed op medium
-Pressure op medium
-Size, afhankelijk van je afbeelding, zorg dat de Cricut ingesteld staat op centimeters (zie Settings)

*Selecteer met behulp van het boekje de gewenste afbeelding in. Op de Cricut mini zie je alleen de naam van de afbeelding in het schermpje, op de grote Cricut zie je ook de afbeelding zelf in het schermpje.

*Zet de snij mat tegen de wieltjes van de Cricut en selecteer Load mat.

*Indien het beginpunt van het mesje niet helemaal correct staat, kan de positie aangepast worden met de toetsen die rondom Cut staan. De pijl op de toetsen geven de richting aan waarin het mesje zich zal verplaatsen.

*Wanneer de Cricut klaar is zal het mesje stoppen op de begin positie van de volgende afbeelding, je kunt er voor kiezen verder te snijden of om unload mat te selecteren en de afbeelding van de snijmat te verwijderen.

*Om de afbeelding van de snijmat te verwijderen, is het, het eenvoudigst om de snijmat ondersteboven te houden. Hou de mat dicht bij het non-stickboard, en haal de afbeelding los met een needle tool of een klein pallet mesje.

*Laat de afbeelding even drogen voor je hem omdraait, zodat hij niet van vorm veranderd tijdens het oppakken, plaats daarna de afbeelding met tylose lijm op de taart.

*Vaak is de achterzijde van de afbeelding het netst gesneden, bij letters echter, zal de afbeelding dan in spiegelbeeld staan. Bewerk de randjes dan even met je vinger om de rimpeltjes en haaltjes aan het fondant te verwijderen. Ook kun je met Cricut Design studio de letters in spiegelbeeld neerzetten, dan snijden ze 'verkeerd om' maar is de achterzijde de goede zijde en die is dan erg netjes


Staat bij jou de cricut ook te verstoffen?? Haal hem uit de kast en ga het weer proberen!! Het kan echt  :Y

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

19

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Ik smeer juist de onderkant van de fondant/gumpaste/sheet (en/of de mat van de Cricut) in met wat Crisco, zodat het goed vast blijft liggen tijdens het snijden. Ga er daarna nog even met de smoother overheen zodat hij ook écht goed vastplakt overal......  :+

20

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

ik ook Annick. Maar ook de bovenkant een beetje zodat het mesje er beter door glijdt en minder rafelig

21

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

annick67 schreef:

Ik smeer juist de onderkant van de fondant/gumpaste/sheet (en/of de mat van de Cricut) in met wat Crisco, zodat het goed vast blijft liggen tijdens het snijden. Ga er daarna nog even met de smoother overheen zodat hij ook écht goed vastplakt overal......  :+

Dat is eigenlijk mijn ene probleem nog. Snijden is volledig onder de knie maar dan gaat het toch net mis omdat mijn spul niet goed vastzit en dus met het mesje meegaat.

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Ik zit zooooo te twijfelen of ik een Cricut cake aan zal schaffen.... het gaat mij vooral om barokbewerkingen op mijn taarten. Helpt iemand mij overstag? :s

Taarten op bestelling en WORKSHOPS.....
www.taartendroom.nl

23

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

ik zou het gewoon doen Peggy!! :lol:  :lol:

cricutmachine.com/product_info.php?products_id=461

en deze zijn erg leuk!(denk ik)

cricutmachine.com/product_info.php?products_id=634

Liefs, Zanoni

24

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Ik heb ook heel lang getwijfeld maar kon het nu niet laten met deze aanbieding. Heb het maar gewoon gedaan. Veel te bang dat ik spijt van zou krijgen. En het is een leuk verjaardags cadeautje voor volgende maand.
Dus ik zou het gewoon doen!

25 Laatst bewerkt door Motorwaus (13-12-2011 15:35)

Re: Cricut cake: tips 'n tricks

Hallo

Na lang zoeken heb ik een link gevonden voor een complete scal 2 met keygen.
Denk niet dat ik de link hier mag neer zetten dus graag emailen. Enige kennis van computers is wel gewenst met installeren.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-M6PFTF76-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-HZ686OJ6-D.jpg


Let maar niet op het uitgesneden figuurtje, ben nog aan het oefenen wat het beste werkt.