1

Onderwerp: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Tsja, daar sta je dan... heb een vind ik zelf behoorlijk domme vraag maar ga hem toch stellen  O-)

Wat kan je gebruiken om als toef op een cupcake te spuiten? Gewoon botercreme(mix) met een smaakje????
Heb laatst een keer een cupcake met een toef creme erop gegeten en het buitenste laagje van de creme was een beetje hard/krokant geworden, binnenkant van de toef gewoon romig. Was erg lekker overigens!

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
http://www.linascakeshop.nl

2

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Ik gebruik de mix!! En doe daar dan een smaakje van saromapudding oid door heen...Of de poedersuiker vervangen door fijngemalen perpernoten, bastognekoeken enz enz...

3

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

dank voor je snelle antwoord, gebruik je dan helemaal geen suikerbakkerspoeder en vervang je de totale hoeveelheid die je aan suikerbakkerspoeder had moeten toevoegen door koek o.i.d.?

en krijgt deze bcmix een 'krokant buitenlaagje' ???

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
http://www.linascakeshop.nl

4

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Ik vind zelf Meringue botercreme met een smaakje het lekkerst.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

5

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Ik ook Meringue botercreme :-) Of idd botercreme van de mix. Eventueel met smaakje. Ik vervang geen suikerbakkerspoeder/poedersuiker, maar doe het smaakje er gewoon bovenop. Patidess o.i.d. mmmm :9

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

6

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden wel.

Ik gebruik soms m.b.c. met een smaakstof of met moccapoeder uit de staafjes van Nescafe.
Ook kun je gewone botercreme met cacaopoeder mengen voor een heerlijke chocolade topping.
Of Royal Icing van funcakes, zoet maar ook heel lekker.

Gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

7

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Toevallig zit ik met dezelfde vraag!

Situatie: ik moet voor kerst een flink aantal cupcakes bakken en een aantal daarvan wil ik versieren met zo'n mooie, dikke toef. Zo eentje die je spuit met een spuitzak en een spuitmondje van Wilton.
Ik bak de cupcakes anderhalve dag voor ze genuttigd worden, en daarna wil ik er dan nog een toef op doen (ongeveer 1 dag ervoor). Maar de toef moet wel goed in model blijven.
Waar zouden jullie de toef van maken? Ik zie vaak mengsels van boter en poedersuiker, maar wordt de toef daar niet te vet van? En blijft de toef dan in model? Of is roomkaas nog een optie?
Ik wil ongeveer dit resultaat:
http://www.webnuggetz.com/wp-content/uploads/2011/06/creative-ideas-for-cupcakes-chocolate.jpg (Niet mijn foto).

Alvast bedankt voor de tips!

8

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Een toef van m.b.c. blijft zeker in model. Wordt in de koeling harder dan de botercreme van de mix.
Royal icing wordt ook aardig hard.
Als er veel boter in gaat wordt het altijd vet. Of het te vet is kun je het beste zelf beoordelen door het te maken.
Voor m.b.c. wordt ook wel de 1-2-2 verhouding gebruikt.
Deze is wat minder vet dan de 1-2-3 maar ook zoeter omdat je naar verhouding meer suiker gebruikt.

Gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

9 Laatst bewerkt door JPS (13-12-2011 11:33)

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

1x was genoeg. Sorry.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

10

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Ik ben hier nieuw en ben nog niet helemaal thuis in de afkortingen.
Waar staat m.b.c. voor? is dat wat ik denk dat het is: Meringue botercreme?

11 Laatst bewerkt door JPS (13-12-2011 12:38)

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

lieke-webbie schreef:

Ik ben hier nieuw en ben nog niet helemaal thuis in de afkortingen.
Waar staat m.b.c. voor? is dat wat ik denk dat het is: Meringue botercreme?

Dat heb je goed gedacht. :)
Wat je hier ook vaak tegenkomt is bbr=banketbakkersroom.
Weet je die ook alvast.

Veel plezier op dit verslavende forum.

Gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

12

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Als je een toef van roomkaas al anderhalve dag van te voren maakt, moeten de cupcakes in de koelkast. Maar daar drogen je cupcakes juist van uit. Dat is het voordeel van botercreme van de mix of meringue botercreme (alleen als je de eiwitten goed verwarmd hebt, of eiwitpoeder gebruikt hebt) : die kun je buiten de koelkast bewaren.

En het is zeker stevig genoeg om te spuiten :)

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

13

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Okee, heel erg bedankt voor de tips! :)

14

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

Bedankt voor al jullie tips  :thumb:

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
http://www.linascakeshop.nl

15

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

hoi heb je hier nog wat aan?

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=159505

en ga gewoon lekker wat dingen uitproberen!

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

16 Laatst bewerkt door Inbetween (29-12-2011 10:23)

Re: Hele domme vraag... toef op cupcakes???

-