1

Onderwerp: ganache

Kun je met de ganache hier van de site (de witte variant)
300gr chocolade wit en 125 ml slagroom
de taart ook afsmeren? of moet daar perse boter aan toegevoegd worden? en wel of niet opkloppen (er moet nog wel fondant overheen!)

my favorite cake is.... delicious!

2

Re: ganache

ik heb dat met de gewone chocolade variant niet gedaan, en dat ging heel erg goed!

Steefs Taartjeswereld
http://steefstaartjeswereld.nl/

3

Re: ganache

ik heb dat met de gewone chocolade variant niet gedaan, en dat ging heel erg goed!

Steefs Taartjeswereld
http://steefstaartjeswereld.nl/

4

Re: ganache

Dus geen boter maar wel opkloppen?

my favorite cake is.... delicious!

5

Re: ganache

het is gelukt, geen boter er bij in en ook niet opkloppen en kun je echt super mee afsmeren :D

my favorite cake is.... delicious!

6

Re: ganache

diana1985 schreef:

het is gelukt, geen boter er bij in en ook niet opkloppen en kun je echt super mee afsmeren :D

Dus je laat ganache afkoelen en dan smeer je af?? Zonder opkloppen? Is het dan niet veel te stug/hard???

Grtls Irene
Ik ben niet gestoord, ik ben mentaal hilarisch!!

7

Re: ganache

nee, valt best mee! en ik krijg het hiermee een stuk gladder dan met botercreme. gewoon afkoelen in de koelkast en voor het gebruik even 10 min uit de koelkast, zonder te kloppen!

my favorite cake is.... delicious!

8

Re: ganache

kijk maar eens op you tube: inspired by Michelle :Y  (zij gebruikt 100 slagrrom, 300 witte choc)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

9

Re: ganache

Kan er dan nog wel fondant overheen? Als je afsmeert met choco ganache (slagroom en chocolade).

10

Re: ganache

Joanna1981 schreef:

Kan er dan nog wel fondant overheen? Als je afsmeert met choco ganache (slagroom en chocolade).

Absoluut!
Voor mij geeft het trouwens het meest strakke resultaat, omdat de ganache naar mijn idee veel harder wordt en langer hard blijft dan botercrème. Ik hoef niks anders meer dan ganache...

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

11

Re: ganache

Marie-Popo schreef:
Joanna1981 schreef:

Kan er dan nog wel fondant overheen? Als je afsmeert met choco ganache (slagroom en chocolade).

Absoluut!
Voor mij geeft het trouwens het meest strakke resultaat, omdat de ganache naar mijn idee veel harder wordt en langer hard blijft dan botercrème. Ik hoef niks anders meer dan ganache...

Ik vind botercreme ook voor geen meter werken moet ik eerlijk zeggen. En ganache is in verhouding ook minder werk om te maken, hihi.