Onderwerp: Blanda biscuit drama
Sinds kort werk ik met biscuit, had vorige keer gebruik gemaakt van kant en klaar mix, ging prima zo. Wil dit eigenlijk ook blijven doen, zeker na vandaag.
Maar omdat ik voor dit weekend graag nog 2 20 cm blanda'tjes wilde maken en geen kant en klaar in huis had dacht ik, ach dat basisrecept moet ook lukken!
Gisteren eerst een rekenfout, kwam tot het stomme inzicht dat de inhoud van de blanda 0,9 L was.. Niet dus he, een veel te kleine eierkoekachtige biscuit.
Vandaag poging twee, kwam ergens tegen dat de inhoud van de vorm 1,9 L is (klein verschilletje maar). Het beslag was inderdaad al meer maar leek me nog niet echt genoeg. Toch poging gedaan en na 45 minuten blijkt hij maar tot halverwege de blanda te zijn gerezen.
Hoe krijg ik een mooie volle bol uit de blanda gaar en wel? Want ik zie het niet meer.
Mijn recept was nu:
4 eieren
114 gr. suiker
95 gr. bloem
19 gram maizena
snufje zout
En het zakje vanillesuiker was ik vergeten, maargoed.
Ik heb het berekend volgens het recept:
per 0,5l 1 ei, 30 gram suiker, 25 gram bloem, 5 gram maizena, snufje zout, zakje vanillesuiker.
Wat doe ik fout??