1

Onderwerp: Strakker met marsepein of fondant

Ligt het aan mij of is het echt zo ? Heb n.l het idee dat taarten strakker worden ( lijken) met fondant dan marsepein.

Ben benieuwd naar jullie mening

Taart groetjes Ellen

2

Re: Strakker met marsepein of fondant

nee hoor. het ligt allemaal aan of je taart op een goede manier vult en afsmeert. als je het dan mooi strak krijgt, wordt het met bekleden veel makkelijker en is de resultaat dan mooi strak.

ps. feit is het dat fondant wel uithart na het bekleden. ik vind het een voordeel van fondant. marsepein doet dat niet of nauwelijks.

gr's
Hiba

3

Re: Strakker met marsepein of fondant

ik vind dat fondant eerder scheurt en ik gebruik daarom marsepein

4

Re: Strakker met marsepein of fondant

ik gebruik juist marsepein. maar om hem goed strak te krijgen moet je idd goed afsmeren, maar is het ook heel belangrijk welke marsepein je gebruikt. de ene werkt een stuk makkelijker/soepeler dan de andere marsepein...

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten

5

Re: Strakker met marsepein of fondant

ik denk dat het zo lijkt omdat marsepein een meer korrelige structuur heeft... Maar in principe, als je goed uitrolt zodat marsepein overal even dik is, en je smeert strak af, moet je ook een strak resultaat met marsepein krijgen.
Mijn favoriet is toch wel de marsefond - 1:1... Voordelen van beide, lekkere smaak en toch de soepelheid van fondant!

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com