Onderwerp: hoe kan dat nou? chocola smelten mislukt...
nou jaaa hoe kan dat nou? chocolasmelten mislukt!
hoezo beginner haha
ik had een reep witte chocola au bain marie verwarmd. Dus klein pannetje heet water op het vuur en een schaaltje erin gehangen. daar de reep in stukjes in. het werd wel zacht, maar niet vloeibaar. nog maar even wachten... nog wachten... uiteindelijk werd het droog/korrelig.. nou jaaa zeg!
Het leek mij zo leuk om lekkere winterse chocoladekoekjes te maken.
mooi laagje witte chocola erop of met de spuitzak de chocola erop spuiten.
Waar ligt het aan? de witte chocola?
had ik er iets bij in moeten doen? anders verwarmen?
als ik chocolade fondue maken dan moet ik er nog ongeklopte slagroom doorheen en roeren. maar nu niet gedaan want wil niet dat de chocola vloeibaar blijft. het moet afgekoeld wel weer hard worden.
iemand tips?
mama, boerin, bakken, tupperware