1

Onderwerp: caramel shortcake

Via het recept hier van het forum heb nu 2x de caramel shortcakes gebakken. Ze komen iedere keer perfect uit het bakblik na de vriezer, maar zodra ze in de warme lucht komen en wat beginnen te ontdooien smelt de caramel ook! Het loopt er gewoon tussenuit, zelfs in de koelkast. Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe?

Alvast bedankt, Karin.

2

Re: caramel shortcake

"Ze komen iedere keer perfect uit het bakblik na de vriezer"

Waarom zet je ze in de vriezer?

Is je caramel wel dik genoeg?

Ik maak het deeg, bak het, afkoelen.
Dan maak ik caramel, doe deze erop, de koelkast in
Dan de chocolade smelten, erover gieten en weer de koelkast in.

3

Re: caramel shortcake

Misschien de caramel niet lang genoeg gekookt?

my favorite cake is.... delicious!

4

Re: caramel shortcake

Hoi,

Ik ben mini gebakjes aan het bedenken voor mijn verjaardag.
Nu kwam ik dit recept tegen en dit lijkt mij erg lekker.

Ik maak mini cc's en probeer macarons voor een 2e poging en nu dacht ik misschien is dit ook een idee?

Kan ik deze ook maken in de mini cc vormpjes???
Dan zijn alle traktatie's een beetje even groot!

Ik hoor het graag van jullie!

Groetjes Diana

Aldoende kom ik steeds een stapje verder!

5

Re: caramel shortcake

ik denk idd dat je caramel niet dik genoeg is.
Ik zet het ook niet in de vriezer.. maar in de koelkast.

Ze kunnen ook in mini cc's!

6

Re: caramel shortcake

Lenney schreef:

Ze kunnen ook in mini cc's!


Dan zet ik deze nu dus ook op mijn lijstje. Ik hoop dat het gaat lukken anders zit ik zaterdag nog zonder.

Moet ik ze van te voren uit de koelkast halen of pas met serveren???

Ik heb deze nog nooit gegeten of gezien dus het is helemaal nieuw voor mij!!

Aldoende kom ik steeds een stapje verder!

7

Re: caramel shortcake

Ik denk idd ook dat je de karamel niet lang genoeg hebt gekookt.

jadimi schreef:
Lenney schreef:

Ze kunnen ook in mini cc's!


Dan zet ik deze nu dus ook op mijn lijstje. Ik hoop dat het gaat lukken anders zit ik zaterdag nog zonder.

Moet ik ze van te voren uit de koelkast halen of pas met serveren???

Ik heb deze nog nooit gegeten of gezien dus het is helemaal nieuw voor mij!!

Je moet ze wel van te voeren uit de koelkast halen anders heb je een enorm harde laag karamel.  Ze zijn het lekkerst wanneer de karamel wat zacht is. Wel op tijd doen zodat de chocolade bovenlaag tijd heeft om te drogen.

Groetjes, Renata

8

Re: caramel shortcake

Ik kon ze rechtstreeks uit de koelkast eten... Caramel was perfect en dus niet hard! Echte aanrader overigens, om ze te maken  :9

Groetjes, Serena

9

Re: caramel shortcake

Ik heb mini shortcake gemaakt en heb nu best nog veel caramel over.

Kun je dit bewaren en opnieuw smelten????

Aldoende kom ik steeds een stapje verder!