1

Onderwerp: Structuur van een cake pop??

Rare vraag misschien maar wat zou nu de structuur van een goede cake op moeten zijn?

Van de week toch eens wat aan gerommeld, wel met gewoon kant en klaar cake uit de supermarkt vanwege tijd en budget. Ik dacht dat het leuk zo zijn voor afscheid opvang einde van de maand een versierd handje te maken met dit idee. Botercrème zelf gemaakt op recept hier ergens, maar wel een beetje pepernotenkuiden er door.
Smaakte prima, door de kruimels gedaan en balletjes gedraait en daarna in de koelkast 1.5 uur, eerst overigens wel nog op stokje met puntje gesmolten choco geprikt.

Vond het erg plakkerig spul, handjes uitsteken ging niet echt goed.
Nou dan lijkt het allemaal best stevig en goed, tot ik ze in de choco ging dippen, smelten ging al niet zo vloeibaar als ik graag wilde, maar op den duur toch aardig, maar zo gauw ze in de choco waren geweest, zakte ze van de stokjes af....schiet niet op dus, door de warmte smelten het wordt het allemaal troep.

De rest ligt nu in de vriezer, al ander halve dag in de hoop, dat als het gelijk ijskoud in de choco gaat, dat het gelijk stolt en misschien er niet afgeleid. de paar mislukte wel onder dompelt in choco met lepel er uit gehaald en hard laten worden in de koelkast 's avonds gesnoept, smaakt niet echt vies, eigenlijk best lekker....de eerste 2 happen! Maar daarna toch wel erg zoet, klef, werd er misselijk van... Dus denkt niet dat het zo klopt, teveel bc? Hoe hoort het nu er uit te zien? En tips voor andere figuurtjes maken?

Alvast bedankt!

groetjes Renske

Groetjes Renske

2

Re: Structuur van een cake pop??

Zou je ze niet kunnen maken door uit gewone cake (of cupcakes) handjes te steken? Dus zonder het eerst te verkruimelen en er botercreme door te doen?

Ik heb ze zelf ook ooit geprobeerd met bolletjes kruimels/creme, maar vond ze toen ook niet lekker, veel te klef. En ze zakten inderdaad meteen van de stokjes.

Nu heb ik een cakepopmaker die gewoon cakebolletjes bakt en die vind ik dus wel erg lekker. En als dat kan, dan kan vormpjes uit cake steken ook lijkt me.

Als je die vormpjes even in de vriezer legt, dan de stokjes in de chocola dopen en erin steken, dan weer even terug in de vriezer of koelkast. En dan meteen uit vriezer/koelkast in de chocolade dippen.

3 Laatst bewerkt door heartbeat (02-12-2011 10:37)

Re: Structuur van een cake pop??

Ik gooi er zelf zo min mogelijk botercreme doorheen, maar wel dat het voldoende plakt. Vervolgens maak ik daar  balletjes van, die gaan 2 minuutjes de vriezer in, dan stokje met chocola erin stoppen, en vervolgens gaan ze 10 minuten de vriezer in. Zo zijn ze een klein beetje bevroren waardoor ze niet van de stokjes afglijden.


En vormpjes er in maken? nee, na veel moeite heb ik van 1 een poes''achtig'' iets kunnen maken door er 2 oortjes aan te trekken.

Misschien een idee om koekjes te bakken en daar stokjes in te stoppen voor t bakken? en dan gewoon versieren/onderdompellen in chocola? Denk dat je dan wel handjes op een stokje kunt maken.



Suc6 er iig mee en ik hoop resultaat te zien!

A balanced diet is cake in both hands

4

Re: Structuur van een cake pop??

zelf maken vond ik ook niet lekker. 1 hap cake en als je mazzel had vielen ze er niet vanaf.
Bij iemand anders met een capepop maker geproeft Veel lekkerder.

Toen ik ze zelf maakte had ik er speculoos door heen gedaan.