1

Onderwerp: [SPOEDVRAAGJE] dumbbell taart hoe stevig te maken?

Even een vraag. Voor a.s. zaterdag maak ik een taart in de vorm van een dumbbel/halterstang met 'gewichten'.

Nu had ik in mijn hoofd zitten om gewoon twee taarten te bakken in een springvorm van 24 cm en daartussen een grijs elektra pijpje als stang bekleed met fondant.

Maar om een dumbbell/halterstang te maken moeten de taarten op hun zijkant liggen. Ik heb nu het vermoeden dat de taart van 24 cm te groot is om heel te blijven op zijn zijkant.

Ik heb al zitten brainstormen. Evt halve taart maken (dus vorm van 24 en dan door de helft) maar werk liever met ronde taarten een gewicht is immers ook rond!
Daarnaast heb ik enkel een springvorm van 24cm en evt een blanda van ik geloof 20 cm.

Ik ben het spoor even bijster! HELP!

Als ik de taart dik genoeg maak moet hij waarschijnlijk wel stevig genoeg zijn om op zijn zij te liggen toch?

Ik werk overigens met cakebodems. Biscuit 1 keer gemaakt en was totaal mislukt. Maak de mix helemaal zelf dus geen kant en klaar!!

2

Re: [SPOEDVRAAGJE] dumbbell taart hoe stevig te maken?

Volgen mij kan dit wel maar dan moet je ook wel andersom vullen want anders gaat het zakken.

Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

Met vriendelijke groet
Jolanda

3

Re: [SPOEDVRAAGJE] dumbbell taart hoe stevig te maken?

Oei ja daar had ik nog niet eens bij nagedacht! Oef ik heb me meer op de hals gehaald dan ik dacht, maar nu ga ik hem maken ook.

Ik dacht, blond genoeg, gewoon van ik draai ze op hun kant en dan draai ik ze terug om aan te snijden..

4

Re: [SPOEDVRAAGJE] dumbbell taart hoe stevig te maken?

volgens deze foto's moet het kunnen

http://www.flickr.com/photos/33444440@N07/3134087955/
de stang is van rice crispie gemaakt.

en hier nog een voorbeeld

http://media.photobucket.com/image/dumb … eights.jpg

hoop dat je er wat aan hebt