Onderwerp: [SPOEDVRAAGJE] dumbbell taart hoe stevig te maken?
Even een vraag. Voor a.s. zaterdag maak ik een taart in de vorm van een dumbbel/halterstang met 'gewichten'.
Nu had ik in mijn hoofd zitten om gewoon twee taarten te bakken in een springvorm van 24 cm en daartussen een grijs elektra pijpje als stang bekleed met fondant.
Maar om een dumbbell/halterstang te maken moeten de taarten op hun zijkant liggen. Ik heb nu het vermoeden dat de taart van 24 cm te groot is om heel te blijven op zijn zijkant.
Ik heb al zitten brainstormen. Evt halve taart maken (dus vorm van 24 en dan door de helft) maar werk liever met ronde taarten een gewicht is immers ook rond!
Daarnaast heb ik enkel een springvorm van 24cm en evt een blanda van ik geloof 20 cm.
Ik ben het spoor even bijster! HELP!
Als ik de taart dik genoeg maak moet hij waarschijnlijk wel stevig genoeg zijn om op zijn zij te liggen toch?
Ik werk overigens met cakebodems. Biscuit 1 keer gemaakt en was totaal mislukt. Maak de mix helemaal zelf dus geen kant en klaar!!