Ik ben het helemaal eens met het idee om de wensen van de opdrachtgever nauwgezet na te leven. Anders moet je de opdracht niet aannemen. Geen alcohol is geen alcohol, ook geen drupje dat toch wel verdampt. Het gaat sterk om het principe, niet om de hoeveelheid.
En zo moeilijk is het niet. Plakken kan ook met water, suikerglazuur, botercreme enzovoort.
Slagroom krijg je goed stijf door hem ijskoud (nul graden) te laten worden in de vriezer en dan pas op te kloppen, met poedersuiker ipv gewone suiker. Opkloppen op een lage stand (laagste stand van veel handmixers en middelste stand van veel standmixers) zodat het heel gelijkmatig wordt. Tijdens het kloppen ook met een spatel af en toe even omscheppen. En voldoende lang doorkloppen tot het echt stijf is. Je kunt testen met een spatel: als je de slagroom in de kom kunt opsmeren tot een vierkante toren met verticale wanden die blijven staan zonder inzakken, dan is het goed stijf. Vervolgens direct weer in de koeling.
Als je kleurstoffen gebruikt is het wel zo fijn als je even nakijkt welke geschikt zijn (plantaardig enzo). Bij de fabrikant, of via bijvoorbeeld http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_E-nummers
Wees verder creatief met je oplossingen, dat is toch de kern van taarten maken? Net als het blij maken van opdrachtgevers...