Onderwerp: Biscuit zakt in tijdens bakken / teveel ei?
Ik heb nu al zes mislukte biscuits gebakken en elke keer gebeurt hetzelfde: hij rijst hartstikke hoog, bijna de 7,5 cm vorm uit en na ongeveer 20 minuten zakt het langzaam in.... Oplopende temperatuur heb ik ook geprobeerd, maar niks helpt...
Nu lees ik net dat een ei 50 gram weegt. Ik heb bij de Lidl een doos eieren gekocht en zie nu dat er L op staat. Ik weeg er net 1 en die weegt al 110 gram!!! Kan dat de oorzaak zijn? Want als ik de biscuit eruit haal als het nog maar een klein beetje inzakt, is het nog niet gaar.
Ik heb nu het recept met 4 eieren aangehouden, en dus de eieren afgewogen op 200 gram. Dan 120 gram bloem en 120 gram suiker. Zit nu in de mixer, bloem ga ik er straks doorheen spatelen. Ik hoop echt dat het nu een keer lukt, iemand nog tips?
Meteen nadat ie klaar is ondersteboven laten afkoelen, misschien zakt ie dan nog een beetje terug?