1 Laatst bewerkt door meentje (20-11-2011 20:16)

Onderwerp: [HOW TO] Macarons

Zoals beloofd hier een How to van hoe ik mijn macarons maak  :Y
Ik hoop dat het een beetje duidelijk overkomt en moesten er nog vragen zijn, laat ze me gerust weten  :Y

Eerst het recept:

100g poedersuiker
55g amandelpoeder
50g eiwit (ik gebruik nooit gerijpt eiwit, ik stop het 10sec in de micro op ontdooifunctie)
30g fijne kristalsuiker

Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder door een fijne zeef zodat het een fijn poeder/stof wordt (hoe fijner dit mengsel hoe glader je macarons) dit goed door elkaar mengen.

100g poedersuiker zeven
http://www.mijnalbum.nl/Foto-VWUY4JTP-D.jpg
55g amandelpoeder zeven
http://www.mijnalbum.nl/Foto-HNMXWGRI-D.jpg
Goedsamen mengen
http://www.mijnalbum.nl/Foto-MDOL6QVB-D.jpg
Kom goed ontvetten met drupje azijn en je klopper ook
http://www.mijnalbum.nl/Foto-JSISUBC3-D.jpg
50g eiwit afwegen en  zo'n 10sec op ontdooifunctie in de microglofoven stoppen. 
http://www.mijnalbum.nl/Foto-CWQQGO77-D.jpg
Eiwit opkloppen tot schuim
http://www.mijnalbum.nl/Foto-TYB8GD3S-D.jpg
dan in 2 delen de suiker erbij voegen en kloppen tot je een mooi stevig glanzend mengsel hebt
http://www.mijnalbum.nl/Foto-LBFPGAWF-D.jpg
dan mag het amandel/suiker mengsel erbij en even goed doormengen (mag echt wel krachtig)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-TL3A7E7S-D.jpg
op onderstaande foto voeg ik altijd mijn kleurstof toe (op foto geen gebruikt, ik heb kaneel toegevoegd)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-TL3A7E7S-D.jpg
En dan goed doormengen tot er van die lintjes van je spatel afdruipen op je beslag (zeker niet langer dan 5min spatelen)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-VP7UBO7Z-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-8EZQNQWH-D.jpg
spuitzak met rond spuitmondje nemen en vullen maar
http://www.mijnalbum.nl/Foto-DZLBDQ6R-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-HICGG3FD-D.jpg
Rondjes spuiten op een met bakpapier beklede bakplaat, de bakplaat een paar goed tikken om de luchtbellen eruit te krijgen en zeker 20min laten drogen (20-60min tot er een gedroogd laagje opkomt)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-VCXQWOIP-D.jpg
Dan afbakken in een voorverwarmde oven op 140° zo'n 20min, dit is wel afhankelijk van oven tot oven.
De macarons zijn goed als wanneer je er tegen tikt ze niet meer wiebelen  :Y
Uit de oven halen en laten afkoelen als je problemen hebt met de macarons niet van het bakpapier te krijgen, leg ze dan een paar minuten in de diepvries  :Y
http://www.mijnalbum.nl/Foto-S8HNFF7C-D.jpg
en dan vullen maar!!
http://www.mijnalbum.nl/Foto-NTK3K7AY-D.jpg

Ik hoop dat alles een beetje duidelijk is  :Y Moesten jullie nog vragen hebben, just let me know!! Enne, vanaf nu véél macarons posten hé  :Y

2

Re: [HOW TO] Macarons

en waar vulk je ze dan mee?

fijn deze uitleg!! thanks

3

Re: [HOW TO] Macarons

Vullingen kunnen héél uitgebreid hoor:

deze zijn gevuld met speculooscrème

Je kan ze vullen met ganache, jam, botercrème, mascarponecrème,... Uitproberen zou ik zeggen  :Y

4

Re: [HOW TO] Macarons

ga het zeker een x maken.

Kan je ook varieren in smaken??
Heb ze namelijk nog nooit gegeten. Hoe heb je ze trouwens in dat kattenvormpje gekregen??? :think:

groetjes,
Bianca

5

Re: [HOW TO] Macarons

Thanks super uitleg en geen gedoe met suikerstroop.

Ik ga nog een poging wagen met jouw recept.

En met moccacreme smaken ze ook zalig.

Lekker doorbakken dan word ik steeds beter!

Re: [HOW TO] Macarons

Wow! Heeeeel erg bedankt.
Ik ga zo ook zeker een keertje maken.
VRaag me alleen af wat je bedoelt met niet gerijpt eiwit. eiwit is toch gewoon eiwit van een ei??  :s

Wel een hele mooie en overzichtelijk overzicht!

7

Re: [HOW TO] Macarons

Party-treats schreef:

Wow! Heeeeel erg bedankt.
Ik ga zo ook zeker een keertje maken.
VRaag me alleen af wat je bedoelt met niet gerijpt eiwit. eiwit is toch gewoon eiwit van een ei??  :s

Wel een hele mooie en overzichtelijk overzicht!

:D gerijpt eiwit is eiwit die je normaal een dag of twee in je koelkast zou bewaren om te rijpen (oud eiwit).  Omdat je dan een betere stabiliteit van je opgeklopt eiwit krijgt en je macarons beter zullen lukken.

8

Re: [HOW TO] Macarons

Bianca701 schreef:

ga het zeker een x maken.

Kan je ook varieren in smaken??
Heb ze namelijk nog nooit gegeten. Hoe heb je ze trouwens in dat kattenvormpje gekregen??? :think:

groetjes,
Bianca

als je wilt varieren kan je voor chocolademacarons 5gr cacaopoeder bij je basisrecept zeven, hier heb ik er kaneel bij gedaan, je kan ook citroenrasp erbij voegen.  Ook lekker is een deel amandelpoeder vervangen door bv hazelnootpoeder of kokospoeder en ga zo maar door :)

9

Re: [HOW TO] Macarons

bedankt ga het zeker een x proberen

10

Re: [HOW TO] Macarons

Wow, wat een duidelijke uitleg zeg!  :Y  Helemaal goed.
Ik ga ze zeker een keertje maken, leuk om de kids met kerst mee te geven voor het kerstdiner op school. (als toetje)

Groetels, Annette
* Don't live faster than your Guardian Angel can fly *

Re: [HOW TO] Macarons

:thumb: leuk de how to! bedankt!

alleen zijn als ik kijk een heleboel foto's verwijderd/niet beschikbaar via mijn album :s

I never met a calorie I didn't like....

12

Re: [HOW TO] Macarons

Hè, wat jammer.
Ik mis een heleboel foto's.
Zie heel wat keren staan dat de foto verwijderd is.

13 Laatst bewerkt door heleena (20-11-2011 19:39)

Re: [HOW TO] Macarons

Ha, gelijk met taartenprinsesje.
Ik ben dus niet de enige.  ;)

14

Re: [HOW TO] Macarons

Oeps, komt inorde dames beloofd!

15

Re: [HOW TO] Macarons

meentje schreef:
Party-treats schreef:

Wow! Heeeeel erg bedankt.
Ik ga zo ook zeker een keertje maken.
VRaag me alleen af wat je bedoelt met niet gerijpt eiwit. eiwit is toch gewoon eiwit van een ei??  :s

Wel een hele mooie en overzichtelijk overzicht!

:D gerijpt eiwit is eiwit die je normaal een dag of twee in je koelkast zou bewaren om te rijpen (oud eiwit).  Omdat je dan een betere stabiliteit van je opgeklopt eiwit krijgt en je macarons beter zullen lukken.


Bedankt voor je uitleg. IK moet eerst echt even een paar weken lijnen voor het oud en nieuw feest :lol:  :lol:  en dan ga ik ze zeker een keer maken :Y

Re: [HOW TO] Macarons

Ik heb juist amandelpoeder besteld en wil ze graag gaan maken.
Lukt het nog de foto's weer toe te voegen. Het eindresultaat ziet er veelbelovend uit. Bedankt voor de how to!

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

17

Re: [HOW TO] Macarons

Ziezo alles terug opgelost, sorry voor het ongemak  :+

18

Re: [HOW TO] Macarons

Ben je mal...geen sorry.
Het is super dat je het nog een keer gedaan hebt voor ons.
Bedankt!!!
Ik weet wat ik morgen ga doen.  ;)

19

Re: [HOW TO] Macarons

Bedankt, deze ga ik even opslaan. Wie weet komen de resultaten hier nog te staan...

20

Re: [HOW TO] Macarons

Dank je voor je super how to! Ik ga vanmiddag een poging wagen! :)

21

Re: [HOW TO] Macarons

Daniejelle schreef:

Dank je voor je super how to! Ik ga vanmiddag een poging wagen! :)

....dat ben ik ook van plan... maar eerst nog even de pompoenlasagna verder klaarzetten zodat ik het einde middag zo de oven ik kan schuiven.

22

Re: [HOW TO] Macarons

Heb ze net gemaakt alleen vloeide ze heel erg uit (ze liggen nu te drogen) waardoor er velen tegen elkaar liggen  :rolleyes:

Had meer gehoopt op een echte dotje die langzaam uitvloeide.
Heb er lori-ann strawberry bijgedaan, 3 druppeltjes en een beetje wilton roze kleurgel.

Eiwit was naar mijn idee goed opgeklopt.
Heb nu nog amandelpoeder liggen dus kan zo nog meer maken.
Maar ja  :rolleyes:

Gr. Eveline

23 Laatst bewerkt door heleena (21-11-2011 15:21)

Re: [HOW TO] Macarons

Yep, ze staan te drogen en het ziet er naar mijn idee al beter uit dan de vorige keer.

https://lh6.googleusercontent.com/-wb8DVPIeRiU/TspZtrhZRlI/AAAAAAAAHaM/-MpolTONzqU/s720/IMG_4184.JPG?gl=NL

24

Re: [HOW TO] Macarons

Lienepien schreef:

Heb ze net gemaakt alleen vloeide ze heel erg uit (ze liggen nu te drogen) waardoor er velen tegen elkaar liggen  :rolleyes:

Had meer gehoopt op een echte dotje die langzaam uitvloeide.
Heb er lori-ann strawberry bijgedaan, 3 druppeltjes en een beetje wilton roze kleurgel.

Eiwit was naar mijn idee goed opgeklopt.
Heb nu nog amandelpoeder liggen dus kan zo nog meer maken.
Maar ja  :rolleyes:

Dit komt omdat je het beslag waarschijnlijk te veel en te lang bewerkt hebt...  Ik kan wel richtlijnen geven, maar jullie moeten het zelf ook wel aanvoelen  :Y  Als je ze nu nog eens maakt, laat het beslag dan eens ietsjes steviger, oh ja en zeker niet opgeven, Rome is ook niet gebouwd in 1 dag  ;)
En lees nu dat je de lori-ann er hebt bij gedaan, dit is een vloeistof, dus dit is de reden dat je beslag ool meer uitloopt, moet je echt allemaal rekening meehouden  :Y

25

Re: [HOW TO] Macarons

heleena schreef:

Yep, ze staan te drogen en het ziet er naar mijn idee al beter uit dan de vorige keer.

https://lh6.googleusercontent.com/-wb8DVPIeRiU/TspZtrhZRlI/AAAAAAAAHaM/-MpolTONzqU/s720/IMG_4184.JPG?gl=NL

Ziet er goed uit  :Y  Nu duimen dat ze ook zo mooi uit de oven komen en zeker showen hé  :Y