1

Onderwerp: waarom zakken mijn cake's in?

heb een probleem.
maak vaak cake maar altijd als ik de oven uit doe en iets de klep los doe zie ik later dat mij cake is ingezakt.
ik gebruik 200 gram 200 gram boter 200 suiker bakpoeder vaniliesuiker en 4 eieren.
wat is het probleem?
doe alles bij elkaar in en meng het dan.

Komt voor de bakker!

Re: waarom zakken mijn cake's in?

dan is je cake nog niet gaar.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: waarom zakken mijn cake's in?

Yep, nog niet gaar dus volgende keer wat langer bakken en als ie nu bovenop wel bruin genoeg was ook een wat lagere temperatuur.

Gr,
John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

4

Re: waarom zakken mijn cake's in?

en wel de gewoon 160 graden of is dat te veel>?<

Komt voor de bakker!

Re: waarom zakken mijn cake's in?

dat moet goed zijn.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: waarom zakken mijn cake's in?

jeroen14 schreef:

en wel de gewoon 160 graden of is dat te veel>?<

Misschien een oventhermometer gebruiken om te kijken of het wel echt 160 gr. wordt?
Anders uitproberen wanneer het wel goed gaat en die temp. voortaan aanhouden.
Elke oven is anders en je moet echt je eigen oven leren kennen, ook al levert dat een aantal mislukkingen op  :D

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

7

Re: waarom zakken mijn cake's in?

als je cake maakt moet je niet alles bij elkaar doen en dan mixen want dan gaat t fout, er moet eerst lucht inkomen en je bloem op t laatste doorspatelen.
ook moet je hem niet in de oven af laten koelen maar zsm storten