Is dat hetzelfde recept als deze?
voor 24 cupcakes:
300 gram bloem
300 gram suiker
1 tl baking soda
1 tl zout
1 tl cacao
360 ml plantaardige olie(b.v. zonnebloem)
240 ml karnemelk, of 220 ml melk en 20 ml azijn
2 eieren, maat L
2 el rode kleurstof
1 tl azijn
1 tl vanille
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de bloem, baking soda, cacao, zout en suiker. Zet weg.
Meng in een grote kom voorzichtig de olie, karnemelk, eieren, kleurstof, azijn en vanille. voeg hieraan je bloem mengsel toe en mix tot een glad mengsel.
Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
Of deze?
Oven voorverwamen op 175 graden.
300 g fijne suiker
100 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
2 tbs (30 g) cacao
1 tsp (5 g) baksoda (Natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij oa apotheek)
snufje zout
240 ml karnemelk (kamertemperatuur)
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 1,5 eetlepel)
1 tsp (5 ml) vanille essence
1 tsp (5 ml) (appel)cider azijn
Bloem zeven en even apart zetten. Boter met de suiker goed luchtig kloppen (5 min). Voeg de eieren toe. Mix apart in een kommetje de kleurstof, vanille essence en de cacao. Voeg dit hierna bij het beslag. Meng het zout met de karnemelk en voeg dit om en om met de bloem in 3 keer bij het beslag. Doe de baksoda en de azijn bij elkaar in een kommetje (gaat bruisen), roer even en ook dit bij beslag voegen. Nu even goed doormixen (ook even de randen met een spatel los maken). Vervolgens een flinke eetlepel per CC en voor ongeveer 18 a 20 minuten in de oven.
Welke verhoudingen doe jij dan voor een taart, zeg 20 cm en 3 tot 4 laags?
Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) !
https://www.facebook.com/lekkersvansjois