1

Onderwerp: nl versie recept red velvetcake

Ik heb even zitten zoeken maar kom alleen de engelse maten tegen en/of de cupcakes.
Heeft iemand het recept in het nederlands voor taart?

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

2

Re: nl versie recept red velvetcake

Ik heb wel een cupcakerecept ervan en dat gebruik ik ook voor de taart. Het komt uit het Hummingbird bakery bakboek.

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: nl versie recept red velvetcake

Is dat hetzelfde recept als deze?
voor 24 cupcakes:

300 gram bloem
300 gram suiker
1 tl baking soda
1 tl zout
1 tl cacao
360 ml plantaardige olie(b.v. zonnebloem)
240 ml karnemelk, of 220 ml melk en 20 ml azijn
2 eieren, maat L
2 el rode kleurstof
1 tl azijn
1 tl vanille

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de bloem, baking soda, cacao, zout en suiker. Zet weg.
Meng in een grote kom voorzichtig de olie, karnemelk, eieren, kleurstof, azijn en vanille. voeg hieraan je bloem mengsel toe en mix tot een glad mengsel.
Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.


Of deze?

Oven voorverwamen op 175 graden.

300 g fijne suiker
100 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
2 tbs (30 g) cacao
1 tsp (5 g) baksoda (Natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij oa apotheek)
snufje zout
240 ml karnemelk (kamertemperatuur)
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 1,5 eetlepel)
1 tsp (5 ml) vanille essence
1 tsp (5 ml) (appel)cider azijn

Bloem zeven en even apart zetten. Boter met de suiker goed luchtig kloppen (5 min). Voeg de eieren toe. Mix apart in een kommetje de kleurstof, vanille essence en de cacao. Voeg dit hierna bij het beslag. Meng het zout met de karnemelk en voeg dit om en om met de bloem in 3 keer bij het beslag. Doe de baksoda en de azijn bij elkaar in een kommetje (gaat bruisen), roer even en ook dit bij beslag voegen. Nu even goed doormixen (ook even de randen met een spatel los maken). Vervolgens een flinke eetlepel per CC en voor ongeveer 18 a 20 minuten in de oven.


Welke verhoudingen doe jij dan voor een taart, zeg 20 cm en 3  tot 4 laags?

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

4

Re: nl versie recept red velvetcake

Dit is het recept: http://joligateaux.blogspot.com/2011/01 … lvets.html Het lijkt wel op de recepten die jij gevonden hebt. Voor een grote cake verdriedubbel ik het meestal.

Ik heb net gezien dat in mijn kookmapje ook een recept zit voor een taart. Daar geven ze deze eenheden voor een 20cm taart.

Ingredienten
250g bloem
2tl bakpoeder
2el cacao
113g boter
300g suiker
2 grote eieren
1tl vanille-extract
240ml botermelk
2el rode kleurstof
1tl witte azijn

Meng de cacao, bloem en 1tl bakpoeder in een kom. Klop de boter zacht met de suiker. Doe er één voor één de eitjes bij en meng goed. Voeg ook het vanille-extract toe.

Meng in een potje de botermelk en de rode kleurstof en voeg dit om en om met de bloem bij het mengsel. Eindig met de bloem. Meng in een klein potje de azijn met het bakpoeder en doe dit ook bij het taartmengsel.

Bak de taart ongeveer 30minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

5

Re: nl versie recept red velvetcake

Helemaal geweldig, ga ik deze proberen  :thumb:
Dank je wel voor je moeite!

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

6

Re: nl versie recept red velvetcake

Graag gedaan! Hopelijk lukt het recept :)

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

7 Laatst bewerkt door @ppeltje (14-07-2011 14:56)

Re: nl versie recept red velvetcake

TIP: bij DC cupcakes (op tv; TLC) gaven ze nog de tip om appelazijn te gebruiken, omdat deze frisser is dan gewone azijn. Wellicht het proberen waard...

Is dit trouwens ook geschikt voor een 3D taart, of is het daar niet stevig genoeg voor?

Dat is toch een TAART waard!

8

Re: nl versie recept red velvetcake

:thumb:

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

Re: nl versie recept red velvetcake

Oooo die ga ik ook maken,lijken me heerlijk!!! :9

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

10

Re: nl versie recept red velvetcake

Er staat er ook een in de categorie recepten op het forum!

11 Laatst bewerkt door Poffertje (17-11-2011 10:42)

Re: nl versie recept red velvetcake

2x :lol: