Onderwerp: Chocoladetruffeltaart uit de koelkast
Dit recept uit de Volkskrant stuurde mijn schoonmoeder me jaren geleden toe. Het is zo gemaakt (moet wel opstijven in de koelkast) en superlekker!
Truffeltaart
Springvorm 27 cm
16 punten
600 gr goede bittere chocola
6 dl slagroom
3 afgestreken el fijne suiker
borrelglas amaretto of cognac
1 pak bastognekoeken
150 gr boter
cacaopoeder
Stuk bakpapier tussen bodem en rand klemmen van springvorm (bodem bedekt). Bastognekoeken vermorzelen in keukenmachine. Smelt boter (niet te heet) en roer die door het kruim, bedek hiermee bodem van vorm, gladstrijken, in koelkast zetten.
Klop de slagroom met suiker stijf. Chocola niet te heet (!) au bain marie smelten. Zet de mixer op de laagste stand en giet de gesmolten chocola langzaam bij de slagroom. Voeg de ammaretto/cognac toe, doorkloppen. Giet het mengsel in de vorm, gladstrijken en weer in de koelkast zetten. Eén nacht laten opstijven. Vóór het serveren wat cacaopoeder erover strooien en serveren maar. Snij niet te grote punten; de taart is machtig!
NB Ik heb het recept in okt 2012 hersteld; ik zag dat een deel opeens ontbrak.