Hoi,
Je mag eerst vertellen of je een hetelucht oven of een gewone hebt.
Verwarm de oven voor 15 minuten op 145 graden.
Als je een hete lucht oven hebt moet je de oven eerst op 145 graden zetten de eerste 25 minuten om te bakken.
Dan de laatste 25 minuten op 150 graden zetten.
Je begint altijd laag want dan kan het deeg rijzen.
Als het genoeg gerezen is kan hij afbakken, daarom laag beginnen.
Tussentijds de oven niet openen.
Plaats de taart zodanig dat hij in het midden van de oven staat en goed in de richting van de ovendeur dus niet achterin.
Voor een goede circulatie van de lucht/warmte.
Als je de taart nakijkt of hij gaar is de laatste minuten dan in het midden met een ijzeren pen prikken. Als er niks meer aankleeft is hij goed.
Laat hem buiten de oven nog een paar minuten staan en haal dan de vorm eraf en zet hem op een taart rooster.
Met een gewone oven moet je iets heter gaan, begin op 160 en dan op 170 graden. De rest is hetzelfde.
Als je een oven thermometer hebt kijk dan eens na of de temperatuur klopt met hetgeen hij aangeeft, want dat is bij iedere oven weer anders.
Ik heb vanmiddag een vierkante van 28 cm gebakken en hij is prima.
Dus ik hoop dat je hier wat aan hebt,succes!
1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!