1

Onderwerp: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Ik heb nu paar keer een biscuit gebakken, het is luchtig en niet zwaar maar toch vind ik het niet echt lekker.

Zoals bij ons is er een bakkerij Dunselman (zit alleen in kop van Noord Holland, misschien kent iemand het wel) is de biscuit echt heerlijk luchtig, smaakt geweldig en is heel fijn van structuur/fluffy.

Hoe kan ik ook zo'n fijne structuur krijgen en zo licht als een zak watten :lol: ?

2

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Biscuit bakken komt best nauw...
Dat is wel een paar keer oefenen totdat je precies weet hoe je hem het beste in jou eigen oven kunt bakken. Ik gebruik Funcake mix en ben er erg over te spreken! heeerlijk luchtig en zacht van structuur  :9

3

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Ik snap wat je bedoelt  :Y .Ik gebruik altijd moskovische mix van de molen bij ons in de stad. Geeft toch een heel ander resultaat dan de biscuitmix van funcakes. Even checken of er een ambachtelijke molen bij je in de buurt zit en gewoon eens uitproberen.

4

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

is moscovisch waarschijnlijk, dat is veel lekkerder, iig dat vind ik, ik gebruik t zelf ook

5

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Dan ga ik moscovisch proberen  :9

6

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Ik heb nu twee recepten moscovisch gebak, die van hier met boter en eentje zonder boter, waarom doen ze nou zo moeilijk  :+ Ik weet niet welke ik moet kiezen  :D

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Er is maar één recept voor moscovisch gebak en dat is altijd met boter....

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Ok bedankt, weer wat wijzer geworden  :cool:

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Check mijn blog, daar staat het originele ouderwetse recept :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Er is maar één recept voor moscovisch gebak en dat is altijd met boter....

Zie je, dat heb ik nou ook altijd gedacht! Maar ik heb dat wel eens in een topic gezegd, en toen waren er die bij hoog en bij laag beweerde dat het ook zonder kon :S

Door jou voel ik me weer een beetje gesterkt in mijn mening :+ ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

11

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

de moskovische mix die ik van de molen heb is zonder boter  :o , maar in het recept uit het Margriet kookboek uit 1959 staat:

...Zowel wat de samenstelling als wat de bereiding betreft, vertoont moscovisch deeg veel overeenkomst met biscuitdeeg, met dit verschil echter, dat in moscovisch deeg, behalve een - verhoudingsgewijze- groter aantal eieren, ook nog boter wordt verwerkt...  :D

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Ik ben niet van de mix...
Als je de biscuitmix gebruikt lijkt dat ook in de verste verte niet op zelfgemaakte buscuit. Ik heb het meerdere malen getest, en als je het zelfs allemaal bij elkaar kunt pleuren, mengen en dan nog komt het omhoog, is het in mijn ogen geen biscuit maar een goede compound met allerlei toevoegingen. Verder een prima product hoor :)
Hetzelfde geldt voor moscovisch en cake mix, de techniek van het bakken is gewoon ver te zoeken.
Overigens gebruiken een aantal bakkers die ik ken ook compounds (mix).

Wat betreft het moscovisch gebak, daar is echt maar 1 verhouding en dus 1 recept voor. Met koude boter die in de bloem wordt versneden en tijdens het bakken in het suiker- eimengsel wordt opgenomen.
Dat er op een pakje mix moscovisch staat, en er gaat geen boter in, wil voor mij niet meer zeggen dan dat het naar moscovisch gebak zou moeten smaken maar het dus absoluut niet is

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Zo, dat was een heel verhaal op mijn iPhone :)
Sorry dus voor de typfouten en de snibbige toon, das niet zo bedoeld :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

14

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

:D Hi Hi, Maakt niet uit. Ik ben blij dat ik niet de enige ben met een "kant en klare bakmix allergie",

15

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Check mijn blog, daar staat het originele ouderwetse recept :)

hoi Suuz,

Ik ben eens op je blog gaan kijken: ziet er leuk uit!
Heb wel een vraagje mbt je recept: er staat bijvoorbeeld 6 1/4 gram maizena. Weeg je echt af tot op de centigram? Of rond je af naar boven of beneden?

groetjes samantha

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Nee dat zijn verhoudingen per ei :) Op die manier kun je makkelijker berekenen hoeveel je nodig hebt door alles gewoon te vermenigvuldigen.
En als je wel 1 ei gebruikt (zou ik niet doen), moet je wel zo nauwkeurig mogelijk afwegen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

17 Laatst bewerkt door sam (06-07-2011 18:24)

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Nee dat zijn verhoudingen per ei :) Op die manier kun je makkelijker berekenen hoeveel je nodig hebt door alles gewoon te vermenigvuldigen.
En als je wel 1 ei gebruikt (zou ik niet doen), moet je wel zo nauwkeurig mogelijk afwegen.

O.K., beetje heel erg dom van me :o
Bedankt voor je antwoord :)

18 Laatst bewerkt door precyll (31-10-2011 12:49)

Re: Hoe maak je biscuit zoals bij een bakkerij?

ik gebruik het recept vsn suikertaartjes-Suuz en mijn eieren zijn altijd ongelofelijk luchtig :)

alleen...zodra ik de bloem er door begin te spatelen (niet mixen) dan begint het mengsel ietsjes in te zakken, Ik giet het dan zo snel mogelijk in de vorm en in de oven..

Bakken gaat goed, gaart goed, ziet er mooi uit, smaakt super

alleen.........mijn kapsel rijst nooit meer als 1 cm dan de hoevelheid die ik erin gooi. de mooie 8 tot 10 cm hoge kapsels bereik ik gewoon niet.

als ik de 26cm (5cm hoog) vorm gebruik dan gebruik ik 6 eieren M. 2/3 gevult, randen verhoogd tot 10cm met bakpapier, maar helaas kapsel worden niet hoger als 5 cm

iemand tips?

ps: ik zie ook bij sommige alternatieve biscuit recepten KRISTALsuiker staan, ik gebruik altijd poedersuiker (zelfgemaakte poedersuiker) zit daar een verschil in?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.