1

Onderwerp: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

goedemorgen dames,
ik ga binnenkort zelf mijn 1e taart maken, maar nou vroeg ik me af waarmee ik de taart moet afsmeren, het liefst gebruik ik iets van slagroom of iets wat er op lijkt...
wie kan mij advies geven?!
alvast bedankt...

"Mensen die opgeven zullen nooit weten hoe dicht ze bij hun doel waren"

2

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

ik zou even de zoekfunctie gebruiken

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

Van slagroom gaat je fondant smelten. Je zou ganache kunnen gebruiken.

Life is what you bake it.

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

Taartenmarie schreef:

Van slagroom gaat je fondant smelten. Je zou ganache kunnen gebruiken.

smelt marsepein ook van slagroom??

"Mensen die opgeven zullen nooit weten hoe dicht ze bij hun doel waren"

5

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

:Y ook van slagroom kan je marsepein gaan smelten

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

:( iets anders waarmee ik kan afsmeren wat op slagroom lijkt??

"Mensen die opgeven zullen nooit weten hoe dicht ze bij hun doel waren"

7

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

gezeefde jam, chocopasta werkt prima en is ook nog lekker  ;)

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

gewoon nutella, of een ander "speciaal" merk??

"Mensen die opgeven zullen nooit weten hoe dicht ze bij hun doel waren"

9

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

Als het maar lekker is. Nutella werkt wel prettig vind ik zelf. Waar je wel goed op moet letten is dat je het niet door je marsepein of fondant heen ziet. Anders kan je beter kiezen voor een licht gekleurde jam (lemon curd, abrikozenjam)

10

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

ganache! daar zit ook slagroom in  :Y  O-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

ik had vorige week een workshop en zij gebruikte iets wits, het leek op slagroom en het was heel stevig, weet iemand wat dit is?!

"Mensen die opgeven zullen nooit weten hoe dicht ze bij hun doel waren"

12 Laatst bewerkt door Annekehil (31-10-2011 08:52)

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

royal icing misschien :think: of witte ganache  O-)

13

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

MBC, botercreme met een smaakje van patidess (slagroom  ;)

14

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

d'r bestaat van die speciale slagroom, weet effe niet hoe het heet, te krijgen bij Sligro enzo. Daar smeert .... altijd mee af heb ik begrepen (en jij hebt inmiddels begrepen dat ik een geheugen als een zeef heb :s  :rolleyes: sorry :o ) moet via de zoekfunctie te vinden zijn :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

15 Laatst bewerkt door Taartenmarie (31-10-2011 08:55)

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

Edit: niet goed gelezen dus heb mijn tekst weggehaald.

Life is what you bake it.

16

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

ze wilde iets slagromigs om af te smeren, dus ik dacht ganache, daar zit slagroom in....that's all :s

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

17

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

Carien schreef:

d'r bestaat van die speciale slagroom, weet effe niet hoe het heet, te krijgen bij Sligro enzo. Daar smeert .... altijd mee af heb ik begrepen (en jij hebt inmiddels begrepen dat ik een geheugen als een zeef heb :s  :rolleyes: sorry :o ) moet via de zoekfunctie te vinden zijn :Y


Blueband classic?

Life is what you bake it.

18

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

En Petra van Achttien bedoel je?
Die gebruikt Patti crem en dat schijnt dus weer iets anders te zijn  :rolleyes:

Life is what you bake it.

19

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

Taartenmarie schreef:

En Petra van Achttien bedoel je?
Die gebruikt Patti crem en dat schijnt dus weer iets anders te zijn  :rolleyes:

jaaa bij haar heb ik de workshop gedaan!

"Mensen die opgeven zullen nooit weten hoe dicht ze bij hun doel waren"

20

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

@Carien: ik had je  bericht dus helemaal verkeerd gelezen en had het al aangepastt en zag later jouw reactie weer.
Misverstand! Soryy.

Life is what you bake it.

21 Laatst bewerkt door Carien (31-10-2011 09:35)

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

ja, gezien en gesnapt :Y  ;)

idd die bedoelde ik en dat bedoelde ik (zo fijn zo'n geheugen :rolleyes:  :grr: )


Mrsvan Bemmel, effe zoekfunctie op patticreme of Petra loslaten en je vindt heul veul :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

22

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

wat jij zoekt is pati krem (dit gebruik ik ook altijd). Het is te koop bij petra in de winkel. Ze hebben ook wel een soortgelijk product van blue band (deze is te koop bij de groothandel, zoals Hanos, Sligro en Makro)

groetjes karin

23

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

heb toen ik net begon met taarten ook eens afgesmeerd met paticreme..
daar heb ik gelijk flink van geleerd!
alle fondant was gesmolten!
dus naar mijn ervaring zou ik het niet aanraden..
ik gebruik het nu alleen nog voor de vulling.

24

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

Karin09 schreef:

MBC, botercreme met een smaakje van patidess (slagroom  ;)

beetje late reactie van mijn kant, maar wat is MBC??

"Mensen die opgeven zullen nooit weten hoe dicht ze bij hun doel waren"

25

Re: waar moet ik de taart mee afsmeren?! (geen botercreme svp)

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … r%C3%A8me/

Meringue botercreme  ;)