1

Onderwerp: Macarons worden bruin! Help!

Hallo hulpbiedenden,

Ik heb van de week mijn eerste macarons gemaakt. Het ging erg goed totdat ik ze uit de oven haalde. Ze waren namelijk bruin geworden. Ik heb ze 11 min op 160 graden in de oven gehad. Ik had er roze kleurpasta door gedaan, maar dit was dus niet meer zo duidelijk te zien. Ik ben vandaag nieuwe aan het maken en wil deze graag hun leuke felle kleur laten behouden, maar vraag me af wat ik nu moet doen? Want als ik ze er korter in doe, zijn ze niet gaar. Kan ik de oven lager zetten? Helpt dit? Iemand een idee, tips zijn erg welkom!!

Groetjes

2

Re: Macarons worden bruin! Help!

Ik ben nog een macaronleek, pas 1 keer gebakken, maar ik denk dat je de temperatuur te hoog hebt.

Groetjes, Elly

3

Re: Macarons worden bruin! Help!

boven de 100 graden worden ze bruin.

oven op 80 graden en een paar uurtjes bakken en dan blijven ze mooi op kleur.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Macarons worden bruin! Help!

Te hoge temperatuur.

5

Re: Macarons worden bruin! Help!

Oke, bedankt. Maar op hoeveel graden moet ik de oven nu zetten en hoe lang moeten ze er dan in?

Groetjes

6

Re: Macarons worden bruin! Help!

Mirjam5 schreef:

oven op 80 graden en een paar uurtjes bakken en dan blijven ze mooi op kleur.

;)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

7

Re: Macarons worden bruin! Help!

Ongeveer op 150 graden (afhankelijk van je oven) Ik bak ze zelf zo'n 14 tot 16 minuten op 140 graden. Succes.