Onderwerp: Marcepein en fondant te hard
Ik hoop dat iemand een antwoord heeft. Een vriendin van mij had een taart besteld bij mij en ze toen ik later vroeg wat ze ervan vond zei ze dat ze de marcepein die over de taart heen zat te hard was. Ze had de taart 2 dagen in de koelkast laten staan voordat ze m had aangesneden maar zei dat toen ze de taart aansneed deze op kamertemperatuur was. Ik dacht dat het misschien aan de marcepein lag en dat ze fondant lekkerder en minder hard zou vinden. Ik heb toen een taart met fondant bekleed. Deze taart heeft ze in de diepvries gedaan... ze zei zelf dat ze deze taart waarschijnlijk te vroeg had aangesneden... De binnenkant vond ze heel lekker maar de fondant veel te hard. Ik gebruik altijd fondant en marcepein van Funcakes.
Het irriteert me echt mateloos dat ik niet weet wat er mis is gegaan. Ik heb de taarten zelf niet geproefd maar vraag me echt af waar het door kan komen. Zij is de enige die dit zegt, maar zoals zij zegt "ik heb genoeg taarten geproefd en marcepein/fondant die van de bakker komt is lekker zacht".
Heeft iemand enig idee wat het kan zijn? Te lang gewacht met opeten? Wanneer begint marcepein of fondant hard te worden? En maakt het nog uit welk merk je gebruikt?