Onderwerp: Bodem
Hallo,
Ik heb vandaag op deze site het recept voor taartbodem geprint en ben aan de slag gegaan. ( hij staat onder basis biscuit ) Dit zijn de bijbehorende ingrediënten.
Ingrediënten
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout
Ik heb alles precies volgens beschrijving gedaan. Dus Au bain marie de eieren met suiker en vanillesuiker geklopt met de hand 10 minuten lang. Ik had een dikkere brei met een grote schuimlaag. Daarna de rest er doorheen gespateld zoals beschreven. Heel het spul in de vorm en in de oven die op 185 graden is voorverwarmd. Oven pas na 35 minuten opengedaan om te kijken, na nog eens 25 minuten weer open. Resultaat: bodem is op 1 plek een cm of 4 omhoog gekomen maar de rest is totaal niet hoger dan het laagje dat het al in de vorm was toen ik het erin deed. Nu eruit gehaald en zie ik dat zelf de onderkant een holte heeft.
Wat doe ik verkeerd, ik heb gewoon bloem gebruikt, ik zie wel eens her en der bakpoeder staan, maar dat staat niet in het recept.
alvast bedankt