1

Onderwerp: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

http://www.mijnalbum.nl/Foto-RRYNRXM3.jpg
Van de week voor het eerst een cheesecake gemaakt, erg lekker.

Voor 10-14 pers

350 gr biscuitjes (wel erg dikke bodem, ik doe de volgende keer iets minder)
120 gr ongezouten boter, gesmolten
900 gr magere of light kwark
150 gr kristalsuiker
5 grote eieren
sap van 6 limoenen (ongeveer 1 1/4 dl)
geraspte schil van 1 limoen

Voor de merengue
3 grote eiwitten
110 kristalsuiker
40 gr gedroogde kokos

Verhit de oven tot 160 C. Gasoven 2 1/2. Vet een ronde vorm van 24 cm in. Doe de biscuitjes in de keukenmachine en maal ze tot fijne kruimels. (als je geen machine heb, kan het ook in een theedoek, met je deegroller) Meng er daarna de gesmolten boter door. Spreid het mengels gelijkmatig uit in de vorm, goed aandrukken. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Mix de kwark glad en voeg er geleidelijk de suiker bij. Voeg de eieren er één voor één bij. Giet het limoensap erbij en laat de machine nog even draaien tot alles goed gemengd is.  Maak je geen zorgen als het mengsel een beetje dun is, dat is de bedoeling. Giet de vulling op de bodem. En zet de taart 45 tot 55 min in de oven- je wilt dat de cheesecake nog een beetje lobbig is in het midden. Haal de taart uit de oven en laat hem 15 min afkoelen. Verhoog de oven naar 220C, gasovenstand 7.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot het schuim in zachte pieken blijft staan. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot er een dik glanzend mengsel ontstaat. Spatel er ten slotte de kokos er doorheen. Schep dit mengsel op de afgekoelde taart en spreid het met de achterkant van een lepel tot aan de rand uit zodat het de kwark geheel afdekt. De laag moet ong 1 á 2 cm zijn.
Zet de taart nog ongeveer 5 cm in de oven tot de merengue goudbruin en wordt en krokant aanvoelt.

Laat de taart afkoelen en zet hem een paar uur in de koelkast (heel belangrijk) Haal hem voorzichtig uit de vorm en strooi er limoenrasp overheen. Ook heel lekker met mango, aardbeien en frambozen.

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

2

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

dit klinkt heerlijk!!!! die ga ik zeker proberen, dank je wel voor het delen!

groetjes José

3

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

Mmm ik krijg lekkere trek als ik de foto zie. ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker een keer maken!

4

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

Ja hij is heerlijk, zal hem ook snel weer eens maken.

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

5

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

idd hij is erg lekker :D

groetjes José

6

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

Hier viel 'ie toch minder in de smaak, dus wij blijven bij onze oude vertrouwde kwarktaart!

Er is nooit iets groots bereikt zonder enthousiasme (Emerson)

7

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

Hm, ik heb de ingrediënten vandaag in huis gehaald. Ben eens benieuwd, zal het jullie hier ook laten weten!

8

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

Ik ben m aant maken!!!!

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

Die ga ik ook eens maken,dank je wel!
:thumb:

Groetjes,Marie.
Making a cake.....It's my personal therapy!!!

10

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

MMMMMMMMMMMMMMMMM lekker!

Ik had gelukkig al wat minder bisquitjes gebruikt want de bodem wordt inderdaad best dik.

Ik vind de smaak lekker, maar je moet ook wel van limoen en kokos houden denk ik.

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

Kan je m'n ook zonder de kokos maken?

Cabana consulente worden? Wij zoeken jou! Ben je minimaal 23 jaar, representatief en in het bezit van een auto? Mail me dan of ga naar www.cabana.nl "Think summer, think Cabana"

12

Re: Jamie Oliver: NYC-Cheesecake

angelique1984 schreef:

Kan je m'n ook zonder de kokos maken?

Tuurlijk!!

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com