Onderwerp: weeeer mbc mislukt... krijg er een punthoofd van.
Voor de tweede keer mbc proberen te maken. Heb de vorige keer hier ook al gepost dat het niet goed ging, een aantal tips gebruikt. (waarvoor grote dank!) Enige verbeterpunt: hij werd nu wel goed stijf.
Maar dan de temperatuur... pff.. dat gaat gewoon niet goed.
Als ik de suikerthermometer gebruik komt hij hooguit op 35 graden!! Terwijl ik hem onder nog kokend water 10 minuten sta te kloppen in een RVS-schaal ....
Wat er vooral mis gaat is dat er al snel een soort aangekoekte suikerlaag ontstaat in de Blanda-schaal. Vervolg lost de suiker in de eieren dus niet op...
Het enige wat ik nog kan verzinnen als theorie is dat ik toch té warm begin, dat hierdoor de suiker aankoekt en dat dat een isolatielaag geeft, waardoor de warmte niet goed doorgegeven wordt aan het eiermengsel, dat het daarna niet meer uitmaakt hoe hard het water eronder kookt, maar dat het dan gewoon niet meer warmer wordt. ?? Kan dat?
Ik weet dat ik het water helemaal niet zou hoeven te koken onderwijl, maar dacht dat juist te doen, om de temperatuur omhoog te krijgen.
Ik wil zo graag ook mbc kunnen maken...