1

Onderwerp: Wie heeft het recept van...

Hallo Allemaal,

Ik ben op zoek naar het overheerlijke recept van de kleine chocolade cakejes, waarvan de binnenkant nog zacht is, en er zeg maar uit loopt.

Wie heeft dit lekkere recept voor mij? En ook al eens uitgeprobeerd?

alvast bedankt...

Groetjes Rie

2

Re: Wie heeft het recept van...

brownie's??

Carpe Diem... dat heb ik zeker geleerd het afgelopen jaar..

3

Re: Wie heeft het recept van...

mud cake volgens mij,

http://www.cupcakerecepten.nl/2011/04/w … d-cupcakes

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

4 Laatst bewerkt door Sugar Pop (15-10-2011 23:15)

Re: Wie heeft het recept van...

hoi,

bedoel je zoiets als deze?

http://www.deliaonline.com/recipes/gall … dings.html

Dear Lord, if You can't make me skinny, please make all my friends fat!

5

Re: Wie heeft het recept van...

Sugar Pop, ja zoiets bedoel ik, alleen is dit engelstalig, ik zoek het eigenlijk in het NL talig.

6

Re: Wie heeft het recept van...

Sugar Pop, ja zoiets bedoel ik, alleen is dit engelstalig, ik zoek het eigenlijk in het NL talig.

7

Re: Wie heeft het recept van...

Als je op Lava cake googled krijg je heeeel veel recepten, maar inderdaad niet 1 in het Nederlands :nooo
Misschien met google translate proberen? :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

8

Re: Wie heeft het recept van...

als je bij ah recepten gevulde cake zie je de recept staan

9

Re: Wie heeft het recept van...

daar heb ik heb ook vandaan

10 Laatst bewerkt door TipTopTaarten (16-10-2011 11:45)

Re: Wie heeft het recept van...

Dat zijn toch de zogeheten fondantcakejes?

Oh wacht ze heten chocoladefondant puddinkjes. Lijken gewoon cakejes btw.

Mijn recept is:
100 Gr. Boter
100 Gr. Pure chocolade in stukjes
2 grote eieren
1 tl vanille essence
100 Gr. Lichte basterdsuiker, plus extra om te bestrooien
2 el bloem
Poedersuiker om te bestuiven
Vanille ijs voor erbij

1. Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom op een pan sudderend water en laat ze smelten. Roer er een gladde saus van en zet deze weg om af te koelen.
2. De de eieren, vanille essence, basterdsuiker en bloem in een kom en meng ze goed. Roer de gesmolten chocolade erdoor. Vet 4 individuele ovenschaaltjes in met boter en bestrooi de binnenkant met wat basterdsuiker. Schenk het mengsel erin. Zet de schaaltjes op een badplaats. Bak de puddinkjes 12-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen zijn en aan de buitenkant stevig maar aan de binnenkant nog zacht zijn.
3. Laat de puddinkjes 1 minuut staan en stort ze dan op 4 bordjes. Bestuif ze met poedersuiker en serveer ze meteen met vanille ijs.

Dit recept komt uit mijn kookboek. Ik heb ze al een keer gemaakt en ze waren heeeeerlijk!

Voor mijn taarten kijk op: www.tiptoptaarten.nl!!