Dat zijn toch de zogeheten fondantcakejes?
Oh wacht ze heten chocoladefondant puddinkjes. Lijken gewoon cakejes btw.
Mijn recept is:
100 Gr. Boter
100 Gr. Pure chocolade in stukjes
2 grote eieren
1 tl vanille essence
100 Gr. Lichte basterdsuiker, plus extra om te bestrooien
2 el bloem
Poedersuiker om te bestuiven
Vanille ijs voor erbij
1. Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom op een pan sudderend water en laat ze smelten. Roer er een gladde saus van en zet deze weg om af te koelen.
2. De de eieren, vanille essence, basterdsuiker en bloem in een kom en meng ze goed. Roer de gesmolten chocolade erdoor. Vet 4 individuele ovenschaaltjes in met boter en bestrooi de binnenkant met wat basterdsuiker. Schenk het mengsel erin. Zet de schaaltjes op een badplaats. Bak de puddinkjes 12-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen zijn en aan de buitenkant stevig maar aan de binnenkant nog zacht zijn.
3. Laat de puddinkjes 1 minuut staan en stort ze dan op 4 bordjes. Bestuif ze met poedersuiker en serveer ze meteen met vanille ijs.
Dit recept komt uit mijn kookboek. Ik heb ze al een keer gemaakt en ze waren heeeeerlijk!
Voor mijn taarten kijk op:
www.tiptoptaarten.nl!!