1

Onderwerp: biscuit 26cm nog zacht van binnen...

Mijne biscuit staat nu 40 min op 180 gr.
Maar de binnenkant is nog nat/zacht
Komt dit nog goed?

2 Laatst bewerkt door Manon1982 (08-10-2011 11:09)

Re: biscuit 26cm nog zacht van binnen...

Volgens mij is hij nu gaar. 50 min. Waarvan de laatste 10 min. op 190 graden. Trage oven denk ik :P

3

Re: biscuit 26cm nog zacht van binnen...

:think: ik bak (hetelucht weliswaar) 150 graden; kan het niet zijn dat je buitenkant te vroeg gaar is door de hoge temp?
Ik zou de volgende keer wat minder heet proberen denk ik. Anders is de buitenkant misschien al uitgedroogd voordat de binnenkant gaar is :s

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: biscuit 26cm nog zacht van binnen...

Heb gisteren een perfecte 28 cm biscuit gebakken in hetelucht combimagnetron op de volgende manier:

Eieren voor gebruik eerst nog 2-3 min in water van graad of 50 gelegd.
Oven voorverwarmd op 140gr.
400 gr mix, 300Gr. ei en 40 gr. water gemaakt volgens aanwijzing op pak.
Springvorm op roterende rooster eerst 7 min op 140 Gr.
Daarna nog 25 min op 160 graden afgebakken.

Dit probleem had ik voorheen ook met de grote vorm.
Door de lagere starttemperatuur zakt ie nu niet meer in, wordt ie hoger dan voorheen en word nu wel helemaal gaar.

Nog een tip:
Controleer je door de oven aangeveven temperatuur eens met een oventhermometer.
Wat de ovens aangeven kan in de praktijk nog aardig wat afwijken.

Gr.,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

5

Re: biscuit 26cm nog zacht van binnen...

Dankjewel voor de tips. Zal ze de volgende x zeker meenemen!