1

Onderwerp: Sorry, is vast al vaker gesteld...

Deze vraag is vast al vaker gestuurd, maar ik kan de zoekfunctie niet gebruiken. ik krijg namelijk steeds errors daar.
Ik ga morgen mijn eerste taart bakken, en ik denk als volgt:

Eerst de botercreme voorbereiden en dan laten stijven in de koelkast.
Daarna de biscuit maken en in de oven.
Dan de Bonbonbloc vulling maken.
Vulling in de taart, besmeren met botercreme en dan bekleden met fondant.
(is dit een goede volgorde?)

Wat ik me eigenlijk afvraag, hoelang moet de botercreme in de koelkast? (mijn taart word 26CM)

2

Re: Sorry, is vast al vaker gesteld...

botercreme zeker niet in de koelkast doen!
dan wordt ie heel hard en kun je er niks meer mee.
moet op kamertemperatuur. kun je dus doen als de taart in de oven staat, of staat af te koelen.
ook dan kun je de bonbonblocvulling maken.

als ie helemaal is afgekoeld, vulling erin, botercreme smeren en bekleden.

succes!

3

Re: Sorry, is vast al vaker gesteld...

En kan ik de biscuit ook vanavond al maken? De taart is voor zondag.
En hoe bewaar ik hem dan? In of uit de koelkast?

Sorry, Ben een echte beginner...

4

Re: Sorry, is vast al vaker gesteld...

ja hoor, je kunt hem vanavond al bakken.
dan in een pedaalemmerzak of in de doorzichtige huishoudfolie.
liefst een nachtje in de vriezer!
als dat niet lukt gewoon op het aanrecht laten. niet in de koelkast want dan wordt ie droog.

5

Re: Sorry, is vast al vaker gesteld...

Dankjewel, ik ga meteen aan de slag!

6

Re: Sorry, is vast al vaker gesteld...

De bbb-vulling zou ik ruim op tijd maken omdat deze wel (in tegenstelling tot de botercreme  ;) ) goed gekoeld moet zijn voordat je deze op gaat kloppen. Dus het liefst het bbb/slagroom mengsel (ik neem aan dat je deze bedoelt) een nacht in de koelkast, anders kun je deze niet goed luchtig kloppen. Spreek ik uit ervaring  :rolleyes:

7

Re: Sorry, is vast al vaker gesteld...

oja, dat is ook zo.
zelf maak ik hem met 250 ml slagroom en ongeveer 100-150 bonbonblok. laten smelten op een klein vuurtje (roeren!).
dit mengsel overgieten in een kom waar je het in kunt mixen.
dit kun je vanavond doen.
nachtje in de koelkast en dan kun je morgenochtend de mixer erin zetten!

succes!