1

Onderwerp: Werken met royal icing, wie doet het?

Lieve allemaal,

hoop dat ik hier in de juiste rubriek beland ben. Net als jullie houd ik erg van taartdecoreren en heb ook het een en ander met sugarpaste gewerkt. Daar kun je natuurlijk ontzettend veel mee en met de mallen erbij heb je relatief snel een leuk resultaat.
Maar..... ik vind het spuitwerk eigenlijk leuker. Wil daar dus ook meer mee gaan doen en zoek praatmaatjes om hier over te babbelen.

Vandaag heb ik bijvoorbeeld bloemen zitten spuiten, maar m´n icing liep continu uit, alhoewel ik een zere pols had van de hoeveelheid suikerbakkerspoeder die ik erdoor had gewerkt.
Nu kan het zijn dat dit gebeurde doordat ik nog geen cream of tartar (wijnsteenzuur) heb, want bij de apotheek hadden ze er hier nog niet van gehoord (dat is gewoon bij de huisarts). Ze hebben het wel voor me besteld, maar het is nog niet binnen en ik kan niet meer wachten hoor, hihi.

Wat ik ook helemaal te gek vind, is figure piping. Figuurtjes spuiten met de spuitzak. Ging een aantal jaar terug best leuk, maar ja, zoals gezegd, al heel lang geen oefening meer gehad en hier kennen ze het hele taartdecoreren niet, dus ik kan ook niet ff op cursus.

Dus de grote vraag is: zijn er hier liefhebbers van de klassieke amerikaanse spuittechniek?

lieve groet,

Droom niet over het leven, leef je droom!
Petra

Re: Werken met royal icing, wie doet het?

[move]--> decoreren (want daar gaat je vraag over)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Werken met royal icing, wie doet het?

Waarschijnlijk is de icing toch echt te dun geweest, iets minder in je 's uitzak doen en een stoffen zak gebruiken helpt tegen een wat minder zere pols

Ik maak nu 2 jaar koekjes met Royal icing, heb banketbakkers opleiding gedaan en heb nog nooit gebruik gemaakt van de Cream of tartar, (heb overigens 3 dichte potjes in de kast staan)
Ik gebruik de merenque poeder van Wilton en daar schijnt het in te zitten, maar vind de icing gemaakt van eiwitten( dus zonder wijnsteenzuur) precies hetzelfde smaken en verwerken

Maar leuk hoor met icing decoreren, blijf het op taarten wel moeilijk vinden, bloemen ben ik mijzelf ook aan het leren, zou ze graag via een cursus leren, maar die heb ik nog niet gevonden

Mocht je graag meer leren over de consistentie van icing en wat je er allemaal mee kan doen op koekjes, ik geef ook workshops ( nog een paar plekjes vrij op 29 oktober)


Groetjes Lizzie

www.koekiekoekie.nl. Koekje erbij?

Re: Werken met royal icing, wie doet het?

lizzie schreef:

Mocht je graag meer leren over de consistentie van icing en wat je er allemaal mee kan doen op koekjes, ik geef ook workshops ( nog een paar plekjes vrij op 29 oktober)

je hebt gezien waar ze woont?  :cool:

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Werken met royal icing, wie doet het?

Oeps niet op gelet, maar goed misschien komt ze wel eens in Nederland  :o

www.koekiekoekie.nl. Koekje erbij?

Re: Werken met royal icing, wie doet het?

:)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: Werken met royal icing, wie doet het?

Hi Lizzie,

dank voor je berichtje. Nee, te dun was de icing niet. 1 eiwit met 300 gram!! suikerbakkerspoeder. De lepel bleef rechtop in de kom staan  :) en ook als ik pieken trok, bleven die supergoed staan. Maar in de spuitzak in m´n handen vloeide het echt te snel uit.
Nou ja, ik probeer het gewoon nog een keer. Heb toch nog een eiwitje staan, hihi.

Bloemen spuiten kun je leren bij Marta Regtering van het ACDS in Amsterdam/Anna Paulowna (weet niet waar Marta haar cursussen tegenwoordig geeft). www.acds.nl
Marta was een van de eerste taartdecoratiespecialisten in NL en kan je op dat gebied zeker verder helpen.

En in Nederland kom ik niet vaak hoor. Op zich kan ik prima met icing werken, dus daar heb ik geen workshop meer voor nodig, ik krijg alleen de consistentie de spuitzak niet goed uit  :(  maar bedankt voor je aanbod!

(En Tirza bedankt voor het verschuiven, heb zitten twijfelen tussen de twee rubrieken  :) )

Droom niet over het leven, leef je droom!
Petra