1

Onderwerp: marsepein of fondant roosjes?

Hoi allemaal,
Ik wilde even jullie ervaringen horen wat betreft roosjes maken
Ik maak mijn roosjes altijd van marsepein. Dit gaat eigenlijk altijd prima maar nu zag ik een leuk bolletje van roosjes voorbij komen en een aantal roosjes dus op hun zijkant vast zitten.
Nou is mijn ervaring dat marsepein gewoon zacht blijft en vroeg ik mij dus af of de marsepein dan niet inzakt?
Wat gebruiken jullie het meest om je roosjes te maken?? toen ik het van de week met fondant ging doen wat het helemaal drama.... of doen jullie daar dan alsnog tylose door??
Ik ben benieuwd!!

www.Leoniestaarten.nl
Omdat er altijd wel een reden voor een taart is!

2 Laatst bewerkt door Karen-Dodenbier (06-10-2011 15:13)

Re: marsepein of fondant roosjes?

Geen een! Ik maak altijd mijn roosjes van gum paste! "http://www.mijnalbum.nl/Foto-BHYZPBDX-D.jpg" Ze worden hard en ze blijven in vorm!

Groetjes K@rEn    ([url=http://www.facebook.com/dutchcakes)

3

Re: marsepein of fondant roosjes?

Hele kleine fijne roosjes zijn wel mooi in marsepein.
Maar als je de roos groter wil, dan lukt het niet zo mooi meer in marsepein (althans bij mij toch niet).
Dan gebruik ik idd fondant (tot nu toe zonder tylose, ik ben bang van dat spul  :/ )
Maar binnenkort ga ik een workshop bloemen-maken volgen, dus ik ben best wel benieuwd wat ze daar gaan voorstellen...

Flower paste is waarschijnlijk - zoals de naam het zegt - de beste optie...

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com