1

Onderwerp: ingezakte taart

Hallo allemaal,

Ik weet niet of ik dit bij het juiste onderwerp plaats gezien het over zowel de taart als het decoreren gaat.

Wat mijn probleem is:
Mijn taarten zien eruit of ze ingezakt zijn. Zo wou ik graag een mooie taart voor mijn verjaardag maken, maar hij is ziet er niet uit.
In plaats van dat mijn taarten een mooie strakke zijkant hebben, zien ze eruit als een halve ballon!
Ik doe maar een heel dun laagje botercrème ertussen en een dun laagje banketbakkersroom of jam. Want een te dikke laag vind ik te machtig.  Maar zo mooi en strak als op alle voorbeelden krijg ik het nooit.
Ik maak de biscuitcake zo luchtig mogelijk, omdat ik dat lekkerder vind. Maar misschien moet het wat minder luchtig?
Ik weet het niet meer.

Heeft iemand nog tips?

Re: ingezakte taart

Is je taart nu juist hol of bol? Als hij hol is is ie waarschijnlijk nog niet helemaal gaar. Is de taart bol dan draai je m om, de bolle bovenkant wordt dan dus de onderkant!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

3

Re: ingezakte taart

Nee hij is bol, maar niet aan de bovenkant.
Als ik hem in lagen snij, vul en bekleed is hij niet strak en staan de zijkanten bol. Heel lelijk.
Alsof er iets zwaars bovenop staat.

4

Re: ingezakte taart

smeer je jouw taart wel goed af met 1 op 1 botercreme? Dus 1 deel poedersuiker en 1 deel roomboter?
Daarna hard laten worden in de koelkast.
Uit de koelkast met een warm mes erlangs, zodat het glad wordt en indien nodig nog een keer een dun laagje botercreme om hem helemaal super glad te maken...

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar

5

Re: ingezakte taart

Ik gebruik de botercreme mix van funcakes. Ik heb nog nooit 1 op 1 botercreme gemaakt. Maar dat is het proberen waard. En ik doe de taart na het insmeren eigen nooit in de koelkast, maar dat ga ik ook proberen.
Bedankt voor de tips!! :D