Onderwerp: Groot oppervlakte bekleden. Marsefond?
Hallo mede forumgenoten,
door kennissen van mijn ouders ben ik gevraagd een bruidstaart te maken. Ze willen een 2 laags, vierkante, witte taart met een zwarte rand en fel roze gerbera's. Een enorm leuke opdracht vind ik zelf, zeker omdat ik nog niet veel ervaring heb met 'in oppervlakte' grote taarten.
Nu maak ik normaal gesproken mijn taarten het liefst met fondant omdat ik dit heel fijn vind werken. Marsepein vind ik persoonlijk wel lekkerder maar veels te stug en ik kan soms helemaal panisch worden als de marsepein er niet mooi omheen komt.
De bruidstaart wou ik met witte marsepein maken omdat ik dit het lekkerst vind (natuurlijk ga ik dit ook laten proeven aan het bruidspaar, maar ik denk dat zij ook voor marsepein zullen kiezen) maar dit moet ik dan wel in een grote oppervlakte uitrollen en hier zie ik nu al tegenop.
Is het een idee om fondant door de marsepein te kneden? Zodat ik dus marsefond krijg? Dit heb ik nog nooit gedaan. Is het dan soepeler en elastischer? Zodat ik een grote oppervlakte hiermee kan bekleden zonder alle stress en geerger hahah.
Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en me tips kan geven.
Alvast bedankt!