Onderwerp: Canadese courgettecake
Vanavond kreeg ik bezoek, dus een goede reden om weer iets te bakken.Bij de supermarkt was de courgette in de aanbieding, dus ik besloot om weer eens courgettecake te maken. Ik moest weer even zoeken op internet, maar gelukkig vond ik het weer.
Het bezoek vond het erg lekker, en daarom wil ik het ook met jullie delen.
Ingredienten:
300gr. bloem
1 theel. bakpoeder
1 theel. kaneel
een snufje zout
125 gr. margarine of boter
250 gr. suiker
2 eieren
300 gr. courgette, geraspt
1 zakje vanille suiker
150 gr. rozijnen
60 gr. walnoten, grof gehakt
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom bloem,bakpoeder,vanillesuiker,kaneel en zout. Meng in een beslagkom de margarine of boter, suiker en eieren en mix dit tot een gladde massa. Voeg de courgette, rozijnen en noten toe. Voeg het bloemmengsel toe en meng nu alle ingredienten goed door elkaar. Schep het geheel in een ingevette cakevorm en bak de cake in ongeveer een uur mooi gaar. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm, en haal hem er daarna uit. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem snijdt. Deze cake, of beter koek, is vaster van structuur dan een traditionele cake.
Ik heb er nog een citroenglazuur op gemaakt.
Erg lekker, en het klinkt ook nog gezond