1

Onderwerp: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...

Beste medebaksters en bakkers,

ik haal net poging 4 uit de oven en ja hoor weer mislukt!!
De kern is hard en donkerder van kleur dan de rest
Ik gebruik de mix van funcakes en bij de 20 PME en 25 cm PME heb ik geen problemen alleen bij die van 15 cm.

Wie kan mij vertellen wat ik verkeerd doe??

*Ik verwarm de combi-oven voor op 140C zodra ik het bakblik met      bake-evenstrips erin zet stel ik de oven gelijk in op 160C (zoals bij 20 en 25 cm)
*Na 25 a 30 min is ie mooi hoog en doe ik de over open om te kijken of ie klaar is maar dan veert ie nog niet terug,
* als ik hem dan na 5 a 10 min inprik met een sate-prikker komt deze er droog uit maar dan is het net of de kern hard is.
Het lijkt een beetje op een stuk inelkaar gedrukt deeg ...hmm klinkt wel raar.
*dus ik zet hem weer 5 a 10 min terug in de oven maar helaas geen resultaart.

Het lijkt mij toch wel dat een 15 cm wel binnen 40 a 50 min gaar moet zijn toch?
Ik heb ook al geprobeerd een flowernail onderin het blik te leggen maar weer hetzelfde probleem!

Ik hoop dat iemand me kan helpen met wat tips,
groetjes Nicky

2

Re: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...

waar heb je hem mee gemixt met een handmixer of een staande mixer

je kan best 3 keer vallen, als je maar 4 keer opstaat

3 Laatst bewerkt door Biggeltaart (04-10-2011 21:01)

Re: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...

Bij deze afmeting heb je geen bake even strips nodig, heb je het al eens zonder geprobeerd? Ik denk eerlijk gezegd dat dat het probleem zou kunnen zijn. De binnenkant gaan dan harder dan de buitenkant. Een flowernail zou ook niet hoeven en deze afmeting is bij mij op 150 graden in 35 minuten gaar.

4

Re: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...

ik gebruik sinds kort een staande mixer, biscuits worden nu ook een stuk hoger.

Hmmm zonder strips.......dat zal ik eens proberen.

Thanks  :)

5

Re: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...

Graag gedaan!

6

Re: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...

en ik vind zelf dat met mijn handmixer de 15 beter worden. Ik las ook laatst de tip dat je tussendoor even moet schrapen en dan weer verder koppen in je staande mixer. ik hoop dat de volgende poging wel lukt succes!

je kan best 3 keer vallen, als je maar 4 keer opstaat

7

Re: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...

Ik mix inderdaad nooit een 15 cm alleen, ik bak en mix deze eigenlijk altijd samen met een 20 of 25 cm.
Dat zou ook het probleem kunnen zijn, de geringe hoeveelheid beslag waar je mee werkt.

8

Re: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...

Nou ladies...... :D

Ik heb net weer een poging gedaan:
dubbele hoeveelheid gemixt en geen strips gebruikt!
Na 35 min kwamen ze helemaal top uit de oven   :thumb:   

nogmaals bedankt voor de tips....ben zo blij  :D

9

Re: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...

Jeej, ben ook blij!