Onderwerp: s.o.s. 15 cm biscuit mislukt steeds...
Beste medebaksters en bakkers,
ik haal net poging 4 uit de oven en ja hoor weer mislukt!!
De kern is hard en donkerder van kleur dan de rest
Ik gebruik de mix van funcakes en bij de 20 PME en 25 cm PME heb ik geen problemen alleen bij die van 15 cm.
Wie kan mij vertellen wat ik verkeerd doe??
*Ik verwarm de combi-oven voor op 140C zodra ik het bakblik met bake-evenstrips erin zet stel ik de oven gelijk in op 160C (zoals bij 20 en 25 cm)
*Na 25 a 30 min is ie mooi hoog en doe ik de over open om te kijken of ie klaar is maar dan veert ie nog niet terug,
* als ik hem dan na 5 a 10 min inprik met een sate-prikker komt deze er droog uit maar dan is het net of de kern hard is.
Het lijkt een beetje op een stuk inelkaar gedrukt deeg ...hmm klinkt wel raar.
*dus ik zet hem weer 5 a 10 min terug in de oven maar helaas geen resultaart.
Het lijkt mij toch wel dat een 15 cm wel binnen 40 a 50 min gaar moet zijn toch?
Ik heb ook al geprobeerd een flowernail onderin het blik te leggen maar weer hetzelfde probleem!
Ik hoop dat iemand me kan helpen met wat tips,
groetjes Nicky