1

Onderwerp: Witte chocolade vulling

Iemand tips? Ik heb de mousse met marshmallows gemaakt, maar die vind ik niet echt lekker. Zelfs mijn zoon liet m staan, terwijl die toch wel van de chocolade is.
Kan ik 'gewoon' 200 gram witte chocolade smelten in 40 ml slagroom en als dat gesmolten en afgekoeld is door geslagen slagroom vermengen? Ik heb dat al een keertje met melkchocolade gedaan en die vond ik stukken lekkerder, maar goed... witte chocolade smaakt natuurlijk wel anders....

2 Laatst bewerkt door SweetTooth (02-10-2011 22:31)

Re: Witte chocolade vulling

Witte ganache maken en opkloppen.
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/153/Ganache/

Of gemakkelijke chocomousse:
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … akkelijke/

Of deze, maar die heb ik zelf nog nooit geprobeerd:
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … rtvulling/

En sommige mensen gebruiken ook gewone witte chocopasta.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

3

Re: Witte chocolade vulling

Ik maak vaak ook de botercreme extra met minder suiker en doe er dan na 5 min mixen een pot witte chocoladepasta bij. (op 500gr boter)
daarna de 10 min uit laten mixen

reacties zijn erg lovend

groetjes Colinda   mijn motto : bijzonder feest , eigen taart
                              www.bijzondertaartje.nl

4

Re: Witte chocolade vulling

Ik heb laatst de 'michelle ganache' gemaakt en die was heerlijk. Dat was weliswaar de melk-variant, maar toch.
Kan ik de michelle ganache (witte chocola, dus 100 slagoom/300 witte chocola) maken en dan een deel opkloppen om te vullen en de rest gebruiken om af te smeren?
Of moet ik voor de vulling toch een andere verhouding gebruiken?
Het is niet voor mezelf, anders zou ik het niet zo'n punt vinden...

Re: Witte chocolade vulling

Ik zou niet de de 1:3 variant gebruiken maar de 1:2. Anders wordt het zo'n harde plak.
Bij de recpten staat:

◦300 gr. chocolade (puur, melk of wit)
◦300 ml. slagroom (125 ml. als je witte chocolade gebruikt)
Werkwijze

◦Hak de chocolade in kleine stukjes.
◦Verhit in een steelpannetje de slagroom tot net aan de kook.
◦Zet het vuur uit en roer er beetje voor beetje de chocoladestukjes doorheen, totdat alle chocolade egaal is gesmolten.
◦Je kunt het vuur gewoon uitlaten, de pan is warm genoeg om alles te laten smelten.
◦Daarna helemaal laten afkoelen.
◦Met de mixer opkloppen totdat het wat dikker en romiger eruit ziet.

Life is what you bake it.

6

Re: Witte chocolade vulling

maar is deze nog wel stevig genoeg om af te smeren?
Of is het beter om 2 verschillende te maken? 1 michelle-variant (1 deel room/3 delen witte chocolade voor het afsmeren en die dan niet opkloppen)  en 1 zoals hierboven (1 deel room/2 delen witte chocolade en die wel opkloppen).