Re: caramel shortcake , makkelijk en heerlijk!
Heb 'm gisteren ook weer gemaakt voor de 3e keer. Hij is zooo lekker en bijna alweer op... .
Hij wint geen schoonheidsprijs maar wilde 'm toch even laten zien.
Groetjes Debbie.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » caramel shortcake , makkelijk en heerlijk!
Heb 'm gisteren ook weer gemaakt voor de 3e keer. Hij is zooo lekker en bijna alweer op... .
Hij wint geen schoonheidsprijs maar wilde 'm toch even laten zien.
Groetjes Debbie.
dit lijkt me zo lekker, mar nu zit ik toch wat te twijfelen en misschien kunnen jullie me helpen.
Gebruiken jullie nu kristal of basterd suiker en ongezouten of gewone roomboter.
Alvast bedankt,
groetjes Linda
Voor de bodem gebruik ik gezouten roomboter en voor de caramel ongezouten roomboter. En verder alleen kristalsuiker.
Kun je ze ook bakken in een "gewone" mini-cc vorm bakken? Of krijg je ze er dan niet uit? Ik dacht bakpapier rondjes op de bodem, bodem bakken caramel erop, in de vriezer (dan zal hij toch niet meer zo plakken???) dan eruit halen en dopen in de choc? Of denk ik dan te simpel?
wat je ook kunt doen is gewoon een grote bakken en dan met een uitstekertje rondjes of andere vormpjes er uit steken. En ze daarna, zoals kwebbeltje gedaan heeft, dippen in de chocolade....
Wat je overhoudt is voor de snoeperds
wat je ook kunt doen is gewoon een grote bakken en dan met een uitstekertje rondjes of andere vormpjes er uit steken. En ze daarna, zoals kwebbeltje gedaan heeft, dippen in de chocolade....
Wat je overhoudt is voor de snoeperds
Ohhh da's ook nog een idee ja! weer iets om te proberen
hoi hoi ik wil het ook gaan maken maar er waren 2 verschillende blikjes melk ik heb nu een blikje van 397gr maar er was ook een keiner blikje. welke moet ik nou gebruiken?
Ik gebruik altijd die van 397 gr.
Groetjes Debbie.
ok! thxn
Heb 'm gisteren ook weer gemaakt voor de 3e keer. Hij is zooo lekker en bijna alweer op... .
Hij wint geen schoonheidsprijs maar wilde 'm toch even laten zien.Groetjes Debbie.
Ik vind 'm er juist heel spannend uit zien.
Even een domme vraag, maar hoeveel cc's haal je uit dit recept?
En maakt het nog uit hoeveel deeg je op de bodem van een cc-vorm doet?
Als ik niet goed heb gelezen, roepen hoor!!
Groetjes,
Miek
Even een domme vraag, maar hoeveel cc's haal je uit dit recept?
En maakt het nog uit hoeveel deeg je op de bodem van een cc-vorm doet?Als ik niet goed heb gelezen, roepen hoor!!
Groetjes,
Miek
Ik weet 't niet meer zeker,maar ik dacht dat ik er +-30 gemaakt had met dit recept.Moet er wel bij zeggen dat ze niet tot aan het randje gevuld waren nadat ze helemaal klaar waren.
gelukkig zijn ze niet tot het randje gevuld! dat is echt veel te veel! er worden ook mini cc's bedoeld hè in een siliconen bakvorm, of een gewone met papiertjes, anders krijg je ze er niet uit.
ik vind het zelf echte eenhaps hapjes.
zou je de caramel ook anders kunnen maken dan van een blikje gecondenseerde melk? mijn man gruweld van die blikjes (nog zachtjes uitgedrukt )
zat zelf te denken aan boter, room en suiker maar in welke verhouding?
Ik heb ze afgelopen week gemaakt in de gewone CCvormpjes.
Uit het recept ik er 24 kunnen maken.....per CC 15gr bodemmix gebruikt
Alleen heb ik dan wel meer chocolade gebruikt.....het dubbele zelfs
Vandaag heb ik ze uitgeprobeerd. Ik ben naar de Action gegaan en heb van die silicone vormpjes gehaald. Ik heb het deeg gemaakt zoals het recept. Alleen ik heb er wat water en melk bij gedaan omdat ik de bloem en de boter maar niet goed mengden. Resultaat dat het meer koekjes waren. Maar ik ben toch door gegaan. Ik heb geconcentreerde melk (blikje AH) gekookt met boter en suiker. Alleen het werd geen karamel. Zodra het kookte heb ik het vuur uit gezet Ik heb het mengsel wel over de cupecakes verdeelt. Maar het is meer vla dan caramel en toen ben ik maar gestopt. Misschien lag het ook aan de zelfrijzend bakmeel. Die had ik al een tijd. Ik weet het niet. Misschien iemand anders een tip. Zodat ik nog een poging kan wagen. En ik wou ook nog macarons maken. Maar ik heb de hoop opgegeven. Want dit was een makkelijk recept en het is me niet gelukt, laat staan de macarons.
Hoi yasminaamlas,
Het bodem-deeg blijft wel wat korrelig van structuur.
Als je het in de vorm doet kan je het een beetje aandrukken.
Als je het uit de oven haalt is het ook nog wat zacht.
Na afkoelen is het een harde bodem.
Het caramel.... geconcentreerde melk met boter en suiker al roerend aan de kook brengen.
Zodra het kookt, het vuur laag en al roerend aan de kook houden.
Dit kan 5 tot 10 min duren.
Ik hoop dat je er iets aan heb...
Groetjes!
Evelotte
Ik zet de boter altijd even 30 seconden in de magnetron. Had dat de eerste keer niet gedaan en het deeg bleef inderdaad korrelig. Ik krijg het nu beter tot 1 geheel gekneed.
Mijn caramel shortcake cuppies staan nu af te koelen.
Als de boys uit school zijn chocolade smelten, laten afkoelen en op eten.
Ze zijn klaar en ze staan hier
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=168643
Groetjes,
Miek
Ik heb vandaag dit recept gemaakt en de smaak van de caramel valt mij een beetje tegen. Zou je ook het blikje gecondenseerde melk eerst kunnen koken (à la dulche de lèche) en dat dan op de bodem smeren? Of wordt het dan niet hard genoeg om de chocolade erover te doen?
Ik heb ze afgelopen week gemaakt in de gewone CCvormpjes.
Uit het recept ik er 24 kunnen maken.....per CC 15gr bodemmix gebruikt
Alleen heb ik dan wel meer chocolade gebruikt.....het dubbele zelfs
Wat zien deze er lekker uit zeg! Ik ga ze van de week ook proberen te maken! Heb je nadat de chocola hard is geworden meteen de siliconen vorm eraf gehaald?? En daarna in de koelkast laten staan denk ik?
klinkt lekker ga ik wel een keer maken, nog steeds niet gemaakt maar iedereen heeft het er over
Dames,
Even een vraagje over dit heerlijke topic.
Hoe en hoelang kun je deze overheeeeerlijke gebakjes bewaren.
( voor het geval dat er nog iets overblijft hahahaha)
hoi allemaal,
dacht ze even te maken maar nadat ik de caramel over de koekjes goot (ik heb ze namelijk in een ccvormpje gemaakt) kwam het koekje bovendrijven...
heeft iemand dit al voorgehad en hoe kan ik het de volgende keer voorkomen?
alvast bedankt!
Heb het recept opgeslagen. Ga hem zeker een keertje maken.
Groetjes Jaqueline.
Ik heb ze gisteren ook gemaakt. Héérlijk Zeker iets wat ik vaker zal gaan maken
Zo zijn ze geworden:
hoi allemaal,
dacht ze even te maken maar nadat ik de caramel over de koekjes goot (ik heb ze namelijk in een ccvormpje gemaakt) kwam het koekje bovendrijven...
heeft iemand dit al voorgehad en hoe kan ik het de volgende keer voorkomen?
alvast bedankt!
Hoi Imane.
Ik heb rondjes uit het deeg gestoken met een glas dat ongeveer dezelfde grootte had als de bodem van de cc.. Doordat het deeg wat rijst tijdens het bakken, komt de bodem goed vast te zitten. Was de caramel wel voldoende ingedikt?? Bij mij was het daardoor zwaar genoeg om de bodem op zijn plaats te houden.
Succes de volgende keer.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » caramel shortcake , makkelijk en heerlijk!
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.