Onderwerp: Wanted: Ganache SOS
Lieve medebakkers,
ik begrijp er helemaal geen kaas meer van...
voel me te voor woorden...
Maar op de een of andere manier lukt dat wat eerst wel lukte nu ineens niet meer...
Wat is concreet mijn probleem:
Wanneer ik afsmeer met ganache 1:1 (dus met donkere callets en een goede slagroom 35%)
Deze goed uit laat harden in de koeling, zeker 24h
Mijn taart vervolgens ga bekleden met fondant.
Op de een of andere manier mijn ganache ineens bedacht heeft, dat hij onder de fondant wel eens zou kunnen gaan smelten/zweten, om zo mijn fondant laagje te laten smelten
Nu heb ik hier een barro meter, weet dat het een drama is met luchtvochtigheid en hoge temperaturen, maar ik heb al meerdere taarten ook hogere taarten en zwaartekracht uitdagende taarten gebakken, en nog nooit geen probleem gehad.
Maar laatst is er dus gewoon een taart van mij, die ik maakte voor een vriendin, gewoon omgedondert...
Nou had ze mijn advies ook niet opgevolgd, om de taart op een koele plek weg te zetten of met een ventilator erop...
Maar ip hiervan had ze hem in de keuken bij 25 gr en 100% luchtvochtigheid de hele nacht op haar aanrecht laten staan.
Maar dan nog, dat dan een hele onderste taart ineens bezwijkt, ondanks het feit dat hij goed gestapelt was...
Alsof hij als het ware toch te zacht was geworden, hierdoor is gaan zakken, de dowels iets scheef zijn komen te staan, en hierdoor het een het ander heeft geholpen om gewoon in te zakken...
Kan iemand mij nog volgen?
Ik hoop met dit topic een dicussie uit te lokken waarin ik mijn verlossende antwoord kan vinden, want na meerdere nachten dit overpeinsd te hebben kom ik er langzaam maar zeker achter dat ik het antwoord gewoon niet weet...
Bedankt alvast voor alle reacties! Ik ben benieuwd!
tot die tijd ga ik gewoon weer verder met prakaseren