1

Onderwerp: Rudolph citroenmousse

Lekker als toetje maar ook als vulling.

Recept:


Citroen Mousse

Ingredienten
Sap van 2 citroenen
2 eiwitten
80 g suiker
30 g water
3 blaadjes gelatine
350 g slagroom, luchtig geklopt

Bereidingswijze

Gelatine blaadjes weken in ruim koud water.
Suiker met water koken tot een siroop. Eiwitten met een mixer luchtig kloppen en de kokende siroop langzaam toevoegen. 
Het eiwitschuim net zo lang laten kloppen totdat het taai en is afgekoeld tot lauwwarm.
Geweekte gelatine blaadjes heel kort verwarmen totdat ze smelten en meteen toevoegen aan het luchtig eiwit. 
Meng deze daarna met citroensap en als laatste de luchtige slagroom.
Mousse in glazen of schaaltjes gieten en laten opstijven in de koelkast

Re: Rudolph citroenmousse

Klinkt lekekr maar volgens mij hoort ie bij de ingezonden recepten. Ik meld je even zodat je berciht verplaatst kan worden

Life is what you bake it.

3

Re: Rudolph citroenmousse

Ik ben dol op citroen, dus ga dit zeker eens proberen.

4

Re: Rudolph citroenmousse

mmm klinkt goed, kan hij ook bij de 'recepten' bij 'vullen'???

:D  :D  :D

Grtls Irene
Ik ben niet gestoord, ik ben mentaal hilarisch!!

5

Re: Rudolph citroenmousse

mmmm.. klinkt goed zeg. Zou dat ook een combinatie zijn met dulce de leche? Of toch niet? :s

heerlijke taartgroetjes van Brenda