1

Onderwerp: Bonbons (meerdere soorten)

Voor een grote opdracht heb ik een heel aantal bonbons gemaakt,
die in de Klein&Fijn rubriek stonden
(http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=141797)
En aangezien er naar de recepten werd gevraagd, heb ik ze weer even opgezocht, en kunnen jullie ook aan de bak!;)

Het gaat om deze bonbons:
http://94.100.120.72/1262650001-1262700000/1262656801-1262656900/1262656863_5_bwiZ.jpeg

De eerste:

Petit Fours
Dit zijn gewone petitfours, biscuitmix met een vulling van botercreme met stukje bokkepootjes en stukjes chocolade.

De tweede :

Chocolade-walnootbonbons

Ingrediënten
200 gram roomkaas
350 gram poedersuiker
500 gram pure chocolade
1 1/2 theelepel vanillearoma

Smelt de chocolade (bv in de magnetron of au bain marie). Klop met een mixer de roomkaas glad en romig. Voeg daar de poedersuiker aan toe, en mix tot het een gladde massa is. voeg de vanille en de (iets afgekoelde, maar nog wel gesmolten) chocolade toe, en roer dit door elkaar. Zet dit voor ongeveer een uurtje weg in de koelkast. Rol er daarna balletjes van, en druk er direct een halve walnoot in (ze harden namelijk redelijk snel uit).
Met deze verhouding haalde ik er ongeveer 50 stuks uit. Ik heb ze buiten de koelkast,in een koele garage (afgedekte schaal) een aantal dagen bewaard, en dat ging prima!

Ik heb dit recept nog een keer gemaakt, maar dan met melkchocolade. Kon ook prima, en thuis waren de meningen verdeeld over welke nou de lekkerste was;)

De 3e:

Minicupcakes met speculaaspastacreme
Dit zijn minicupcakes met een toef botercreme met een paar lepels speculaaspasta, en nog wat fijngehakte nootjes er overheen gestrooid.

De 4e:

Oreo-hartjes bonbons
Dit zijn oreo bonbons (recept is hier te vinden: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=49086) Maar dan heb ik het 'deeg' een beetje uitgerold en dan hartjes eruit gestoken met een koekjesuitstekers.

De 5e:

Witte chocolade-kokosbonbons

Ingrediënten
200 gram roomkaas
350 gram poedersuiker
500 gram witte chocolade
1 1/2 theelepel vanillearoma
2 zakjes gemalen kokos
een heel klein beetje geraspte sinaasappelschil

Smelt de chocolade (bv in de magnetron of au bain marie). Klop met een mixer de roomkaas glad en romig. Voeg daar de poedersuiker aan toe, en mix tot het een gladde massa is. voeg de vanille, 3/4 zakje kokos, de sinaasappelschil en de (iets afgekoelde, maar nog wel gesmolten) chocolade toe, en roer dit door elkaar. Zet dit voor ongeveer een uurtje weg in de koelkast. Rol er daarna balletjes van, en rol ze direct door de rest van de kokos.
Met deze verhouding haalde ik er ongeveer 50 stuks uit. Ik heb ze buiten de koelkast,in een koele garage (afgedekte schaal) een aantal dagen bewaard, en dat ging prima!
Dit is dus dezelfde als de 1e, maar dan een witte variant met kokos.

De 6e:

Chocolade-slagroomtruffels.

Ingrediënten
250 gram roomboter
250 ml slagroom
250 gr fijne kristalsuiker
Ongeveer 400 gram chocolade
cacaopoeder

Kook (op matig vuur) eerst de slagroom samen met de suiker, tot de suiker is opgelost. Laat dit mengsel afkoelen tot ongeveer 20 graden.

Mix de roomboter zacht er romig, en voeg daar in beetjes de slagroom met suiker aan toe. Roer dit goed, tot een gladde massa ontstaat. Doe dit mengsel en spuit er toefjes van, net zo groot als je de bonbons zelf wilt hebben. Laat deze toefjes opstijven in de diepvries.

Smelt de choclade en zet een bord met daarin de cacao klaar. Haal de toefjes door de chocola, en rol ze daarna door de cacao. Belangrijk is, dat je telkens maximaal 8 á 10 toefjes uit de vriezer haalt. Anders smelt de toef te snel, en worden ze te warm en niet meer mooi.
Je kunt ze in de koelkast prima een tijdje bewaren, en je kunt ze eventueel ook invriezen.

de 7e:

Bitterkoekjes met moccacreme
Ingredienten:
(voor 20 stuks)
20 bitterkoekjes (er zitten er gemiddeld 23 in zo'n stazak)
1 eetlepel oploskoffie
50 mililiter melk
150 gram roomboter
50 gram poedersuiker
1 eidooier
10 koffieboontjes

Verwarm de melk in een pannetje en los daar de koffie in op. Laat deze 'koffie' weer afkoelen. Mix de boter zacht en romig, en voeg daar de poedersuiker en eidooier aan toe. Voeg de koffie toe, en blijf mixen tot er een romige massa ontstaat. Doe dit in een spuitzak, en spuit kleine toefjes op de bitterkoekjes. Druk op elke toef nog een mokkaboontje.


Geniet er van! (het lijnen komt later wel weer :lol: )
Ps. Een deel is van internet, en een deel is van mezelf;)

Vragen zijn van harte welkom trouwens!

www.taartvaneva.nl   -  Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten staan.

2

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Fin dat je deze met ons deelt!  :thumb:

Met zoete groet! Akire

3

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Wat voor roomkaas gebruik je en waar haal je die?

Geweldige recepten!:D

4

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Geweldig! En bedankt voor het delen van de recepten!

5

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Bedankt voor het delen van de recepten, het ziet er fantastisch en heerlijk uit allemaal.

A colourful cake for a colourful day!
www.colourfulcakes.nl

6

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Thanx :)

Groetjes Suus
Obstacles are those frightful things you see when you take your eyes off the goal!!!

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Hoi eva,

Ik heb vandaag geprobeerd de chocolade truffels te maken. Maar ja mislukt :P ik heb de boter en slagroom en suiker toegevoegd maar dan word het een watertje? Dan staat er dat ik het mengsel in de spuit doe en toefjes maak . Maar het is veel te waterig? Wat moet ik de volgende keer anders doen zodat ik er wel toefjes van kan maken ? moet ik het kloppen ?

:D
Groetjes,
Michelle

8

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Michelle(L)Niels schreef:

Hoi eva,

Ik heb vandaag geprobeerd de chocolade truffels te maken. Maar ja mislukt :P ik heb de boter en slagroom en suiker toegevoegd maar dan word het een watertje? Dan staat er dat ik het mengsel in de spuit doe en toefjes maak . Maar het is veel te waterig? Wat moet ik de volgende keer anders doen zodat ik er wel toefjes van kan maken ? moet ik het kloppen ?

:D
Groetjes,
Michelle

Hey!
Je doet eerst de slagroom samen met de suiker in een pannetje, totdat de suiker helemaal gesmolten is. Dan laat je het afkoelen (ook heel belangrijk!) tot ong. 20 graden, zegmaar kamertemperatuur. En ondertussen mix je de boter romig, en daar doe je dan langzaam het suiker-slagroom mengsel in.
Klopt dat een beetje met wat jij hebt gedaan?;)

www.taartvaneva.nl   -  Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten staan.

9

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Steffie90 schreef:

Wat voor roomkaas gebruik je en waar haal je die?

Geweldige recepten!:D

Voor roomkaas kan je gewoon naturel philadelphia gebruiken ;)

10

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Bedankt voor het delen van de recepten, het lijkt me leuk eens iets uit te proberen.

Verder vind ik het geweldig van je gedaan, Super dat je zo'n opdracht tot zo'n fantastisch einde gebracht hebt.

Shower the people you love with love - James Taylor and me ;-)

11

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Tessa92 schreef:
Steffie90 schreef:

Wat voor roomkaas gebruik je en waar haal je die?

Geweldige recepten!:D

Voor roomkaas kan je gewoon naturel philadelphia gebruiken ;)


Ja klopt! Ik had gewoon een pakje van de AH, stond niks anders op dan roomkaas;)

www.taartvaneva.nl   -  Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten staan.

12

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Dankjewel :Y

Re: Bonbons (meerdere soorten)

:thumb: bedankt, ik ga het opslaan!

I never met a calorie I didn't like....

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Dat ziet er heerlijk uit zeg...
Leuk gedaan

Er is altijd wel een reden voor taart...
www.taartendaan.hyves.nl

15

Re: Bonbons (meerdere soorten)

EvaA schreef:

Witte chocolade-kokosbonbons

Ingrediënten
200 gram roomkaas
350 gram poedersuiker
500 gram witte chocolade
1 1/2 theelepel vanillearoma
2 zakjes gemalen kokos
een heel klein beetje geraspte sinaasappelschil

Hoeveel gram kokos??  :think:

16

Re: Bonbons (meerdere soorten)

de chocolade truffels heb ik geprobeerd te maken.
drama: de boter in de toefjes is zo vet dat de chocolade er niet goed aan blijft plakken maar a.h.w wordt afgestoten.
iemand tips om dit wel goed te doen slagen?

17

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Ziet er  :thumb: uit zeg !!!

18

Re: Bonbons (meerdere soorten)

:thumb:  :P

Re: Bonbons (meerdere soorten)

:thumb: lekker, we kunnen hier weer aan de slag!  :Y

20

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Witte chocolade-kokosbonbons
Ingrediënten
200 gram roomkaas
350 gram poedersuiker
500 gram witte chocolade
1 1/2 theelepel vanillearoma
2 zakjes gemalen kokos
een heel klein beetje geraspte sinaasappelschil

Hoeveel gram heb jij per zakje kokos dan? :D

21

Re: Bonbons (meerdere soorten)

:9  :9  :9  :9  lekker!!!
Heel mooi gemaakt ook!

Groetjes!

22

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Ziet er heel leuk uit!

Deze hobby is geweldigggggg!!!!

23

Re: Bonbons (meerdere soorten)

ohhhh die witte zien er lekker uit zeg, maar ik hou helemaal niet van kokos  :(  Wel van witte chocolade  :Y
Wat een werk heb je eraan gehad zeg, maar wel super zo allemaal bij elkaar!!! Toppie!!!

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

24

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Hey,

ik vroeg me af welke roomkaas jullie gebruiken voor jullie bonbons.
Gebruiken jullie philadelphia, monchou of gewoon de goedkopere versie van aldi?

25

Re: Bonbons (meerdere soorten)

Yammie