Onderwerp: met ganache afsmeren en dan bekleden met fondant
Tot nu toe heb ik mijn taartjes afgesmeerd met 1:1 botercreme.
Graag zou ik ook eens een taart willen afsmeren met ganache van pure chocolade.
Er komt nog een laagje fondant overheen met bekleding.
Ik zou graag jullie ervaringen er mee willen weten.
Welk recept zal ik gebruiken?
De 1:1 (hier van het forum) en de 1:2 (van inspiredbymichelle).
Heeft iemand wel eens beide recepten geprobeerd?
En welke beviel jou dan het beste en waarom?
Iemand van het forum klopt de ganache op.
Dat doe je als je de ganache als vulling gebruikt? Of ook om er mee af te smeren?
Zijn beide recepten op te kloppen?
Tenslotte zou ik graag een richtlijn wat betreft de hoeveelheid slagroom en pure chcocolade voor een rond taartje van 22 cm (ca. 6.5 hoog) die alleen afgesmeerd wordt met ganache, dus hij wordt niet ook gevuld met de ganache. Dat lijkt me erg machtig namelijk.
Zijn er ook vullingen die qua smaak niet combineren met ganache?