Onderwerp: Ruzie met de smoother?
Ik heb de laatste tijd steeds ruzie met het smootheren. Dacht dat het door de warmte kwam, maar nu heb ik er nog steeds last van. Ik krijg het met smootheren niet mooier, het wordt zelfs lelijker heb ik het idee?
Wat ik doe:
Biscuit vullen en afsmeren met botercreme, of meringue botercreme. Dan in de koelkast, gisteren in de vriezer gedaan, dit ging wel iets beter. Dan met een warm palletmes gladder maken, en weer een laag botercreme, en weer in de koelkast/vriezer. Dan weer warm palletmes, en de fondant eroverheen. Dit doe ik met m'n handen naar beneden afwerken, met een pizzames rondom wegsnijden, en nogmaals met m'n handen glad maken. Nou gladder dan dit wordt ie dus niet...
Dan laat ik de taart 10 min zo staan, om te drogen, anders plakt de smoother helemaal vast.
Dan smootheren. Maar het blijft plakken, of het trekt, dan trek ik er vouwen in of gaten. Als ik het zachter doe niet, maar dan zie ik helemaal niks gebeuren. Krijg er dus ook geen mooie strakke randen ofzo in? Vaak zelfs bobbels?
Wat doe ik nou fout?